Netflix'te yayına girer girmez popüler hale gelen Baby Reindeer dizisi, fırtınalar koparmıştı. Diziye ilham olduğunu iddia eden İskoç Fiona Harvey, bir televizyon röportajında Netflix'i dava etmekle tehdit etmişti ve dizide anlatılanların çok abartılı olduğunu söylemişti. Netflix’in "gerçek bir hikaye" şeklinde belirterek yayına aldığı "Baby Reindeer" dizisinde Martha karakteri olarak canlanladırılan Harvey, dediğini yaptı ve Netflix'e 170 milyon dolarlık dava açtı.

Milli para judocu Ecem Taşın Çavdar, Paris 2024'te bronz madalya kazandı! Milli para judocu Ecem Taşın Çavdar, Paris 2024'te bronz madalya kazandı!

Harvey, Netflix’ten Baby Reindeer dizisinin kendisini yanlış bir şekilde, taciz suçundan hapis yatmış bir suçlu olarak gösterdiğini iddia ediyor ve 170 milyon doların üzerinde tazminat talep ediyor. Yazar ve yönetmen Richard Gadd için, “O bir yalancı” diyen Harvey, hit diziyle ilgili davada Netflix'i hakaret, ağır ihmal, tanıtım hakkının ihlali ve duygusal strese yol açmakla suçluyor.

Fiona

Piers Morgan'ın programına konuk olan Harvey, Gadd'a 41 bin e-posta ve 100 mektup gönderdiği iddialarını yalanladı. Netflix daha önce dizideki e-postaların Gadd'ın takipçisinden aldığı gerçek e-postalar olduğunu iddia etmişti. "Bence bunları muhtemelen kendisi uydurdu” diyen Harvey, bunun yerine sadece birkaç tane e-posta gönderdiğini söyledi. Morgan'ın sayı sorması üzerine, komedyene “10'dan az e-posta” gönderdiğini söyledi. Harvey ayrıca komedyenle sadece birkaç kez görüştüğünü ve yayıncı Piers Morgan'la yaptığı gergin görüşmede ondan “kendisini rahat bırakmasını” istediğini ifade etti.

Editör: Deniz Ali Tatar