Haber Merkezi - DEVA lideri Ali Babacan haftalık değerlendirme toplantısında konuşuyor.

Babacan'ın konuşmalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Ülkemizde görülmemiş bir anayasa krizi yaşadık. Hukuka önem veren bir siyasi partiyiz. Biz de hayretler içindeyiz. İktidarın küçük ortağı AYM kapatılsın diye sabah akşam bağırıyor. İnanılır gibi değil, bu tarihimizde bir ilk. Yapılan yasama, yürütme, yargı erklerine darbedir.

Devlet ciddiyetinin en ufak kırıntısına sahip bir insan böyle laflar edemez. Sayın Bahçeli yaşanan her krizin ortağıdır.

Buradan Erdoğan'a soruyorum: Siz bu milletle dalga mı geçiyorsunuz? Cumhurbaşkanına hakemlik görevi düşmez bu konuda. Yasada gri alan yok. AYM'nin kararı Yargıtay'ı da bağlar Cumhurbaşkanı'nı da bağlar.

Siz yargıyı taraflı yapmaya çalışıyorsunuz. Yargıyı kendinize bağlamak istiyorsunuz.

Mevcut anayasayı tanımayanların, yeni anayasasını tanımamız mümkün değildir. Anayasa sizin için önemsizse, yeni anayasayla milleti oyalamayın. Önce mevcut anayasaya uyun.

AYM, bu ülkenin iç mahkemesidir.

Biz anayasanın açık hükümlerini reddedenlerin bu gücü nereden aldıklarını gayet iyi biliyoruz. Ben AK Parti içinde bu olaylardan rahatsız olan çok sayıda insan olduğunu biliyorum. Buradan onlara sesleniyorum: Sizi karanlığa çekiyorlar.

Bu ülkenin hiçbir krizi hukuksuz çözülemez.

Bu krizler ülkenin hazinesini vuruyor, çiftçisini vatandaşını vuruyor.

Daha geçtiğimiz gün Erdoğan imzasıyla devlete geç ödeme yapacaklara yüzde 42 faiz bedeli belirlendi. Gerçekten büyük bedel ödüyoruz. Bu sadece ekonomi politikasıyla düzelmez. Hukuksuzlukla, darbe teşebbüslerine devam ettikleri sürece ekonomiyi düzeltemezler.

(çeteleşme) Her gün şunu çökerttik yaptık demek yeterli değil. Nasıl oldu da çeteler bu kadar serbest oldu. Bunların siyasetteki bağlantılarının da açığa çıkarılması gerekiyor. Operasyonla çökertilen çeteler nasıl oldu da bu zamana kadar geldi.

Geçtiğimiz hafta cumartesi annelerine müdahale edilmedi. Toplantı hakkının keyfi şekilde iktidar tarafından engellenmesinin durdurulmasını temenni ediyorum.

MSB: 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi MSB: 3 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Kara para aklama iddialarında olan fenomenlerin siyasi ayaklarıyla birlikte bilgilendirilmesini talep ediyoruz.

Haberin detyaları geliyor...

Editör: Erva Gün