Fenerbahçe'de başkan adayı Aziz Yıldırım, Başkan Ali Koç'un 'canlı yayın' teklifini olumlu karşıladı. 

Yıldırım yaptığı açıklamada, "Sayın Başkan Ali Koç’u aradım. Kendisinin seçeceği bir ulusal kanalda, baş başa, moderatörsüz bir şekilde kendisiyle konuşabileceğimizi ilettim. Kendisinin seçeceği ulusal bir kanalda bu akşam canlı yayına çıkacağız" ifadelerini kullandı.

Yanıt bekliyor

Aziz Yıldırım'ın yönetim kurulu aday listesinde yer alan Mahmut Uslu "Aziz Bey, televizyona çıkma konusunda Ali Bey'in yanıtını bekliyor" dedi.

Sports Digitale'nin haberine göre Aziz Yıldırım ve Ali Koç, 23:00'de canlı yayına çıkma kararı aldı. Aziz Yıldırım ve Ali Koç’un Habertürk canlı yayınında karşı karşıya gelecek. 

Haberturk sunucusu Mehmet Akif Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda canlı yayında moderatör olmayacağını belirterek yayını Ahmet Selim Kul'un sunacağını duyurdu. 

NOW TV'den açıklama

NOW TV Aziz Yıldırım ve Ali Koç’un karşı karşıya geleceği yayın için açıklama yaptı. Açıklamada, “Taraflar moderatör istemedi. Ardından 'Moderatör olsun ama soru sormasın' denildi. NOW TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk teklifi kabul etmedi ve yayın iptal oldu” denildi.

İki başkan adayı, Habertürk ekranlarında bir araya geldi.

Ali Koç: "Büyüğümüzdür, Aziz Yıldırım başlasın."

Aziz Yıldırım: "Gel, öpüşelim."

Ali Koç: "Öpüşürüz başkanım."

Bunun ardından iki başkan ayağa kalktı ve birbirleriyle tokalaştı, öpüştü. Canlı yayında ilk sözü Aziz Yıldırım aldı.

Moderatör Ahmet Selim Kul, yaklaşık bir saat süren yayınının ardından Yıldırım ve Koç'a birer dakikalık son söz hakkı tanıdı. Koç, kapanış konuşmasında sunları söyledi:

(Aziz Yıldırım için) Teşekkür ederim yayına katıldığınız için. Keşke son dakika olmasaydı. Keşke daha sık görüşüp, size danışabilseydik. Geldiğimiz nokta itibariyle abi olarak, başkan olarak ben de krediniz tükendi. Yeni başlangıç derseniz ben elimden gelen her şeyi yaparım.

Yıldırım, Koç'a teşekkür etmesinin ikili sarılarak yayını bitirdi. 

AVIS 2024 Türkiye Pist Şampiyonası'nın ikinci ayak yarışları yapıldı AVIS 2024 Türkiye Pist Şampiyonası'nın ikinci ayak yarışları yapıldı

Ne oldu?

Fenerbahçe başkan adayları Aziz Yıldırım ve Ali Koç sabah saatlerinde kongrede gergin anlar yaşadı. Aziz Yıldırım, Divan Başkanlığı seçiminin oldu bittiye getirildiğini söyleyerek kongreyi terk etmişti.

Daha sonra basına konuşan Yıldırım, Ali Koç'u eleştirmiş ve bazı suçlamalarda bulunmuştu. Peşinden de kongrede yapmayı planladığı ama yapmadığı konuşma metnini basına servis etmişti.

Ali Koç ise bu gelişmelerin ardından kongreden Aziz Yıldırım'a bu akşam birlikte canlı yayına çıkmayı önermişti. 

Editör: Erva Gün