Genel

Ayşenur Halil'in okul arkadaşları: "Adalet sarayı değil adalet istiyoruz"

Medipol Üniversitesi'nin Beykoz'daki yerleşkesinde öğrenciler, katledilen Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner için protesto gösterisi düzenledi.

Abone Ol

Saldırgan Semih Çelik tarafından geçen cuma günü İkbal Uzuner ile birlikte katledilen Ayşenur Halil'in okul arkadaşları protesto gösterisi düzenledi.

 "Sorumluluk hissedip acımızı haykırmak istedik" diyen öğrenciler, "Dileriz ki asıl yetkiyi elinde bulunduranlar artık bir sorumluluk hissedip harekete geçerler" ifadelerini kullandı.

"Kadın cinayetlerine sebep olan bu sistemi reddediyoruz" 

Türkçe ve İngilizce dövizler taşıyan öğrenciler, şunları söyledi:

"Özellikle Ayşenur ile sıraları paylaşıyor olmamız, acımızı daha da derinleştiriyor ve bizleri bu mücadeleyi daha yüksek sesle sürdürmeye mecbur bırakıyor. Biz öğrenciler olarak hiçbir yetkimiz yokken sorumluluk hissedip acımızı haykırmak istedik. Dileriz ki asıl yetkiyi elinde bulunduranlar artık bir sorumluluk hissedip harekete geçerler. Biz bugün sadece bu iki genç kadının öldürülmesini konuşmuyoruz. Bu ülkede kadınların her gün öldürülüyor olmasını konuşuyoruz. Kadın cinayetlerine sebebiyet veren bu sistemi reddediyoruz."