Politika

Ayşe Ateş: MHP içinde rahatsız olup söyleyemeyenler var

"MHP içinde de bu durumdan rahatsız olup, üzülen birçok milletvekili var. İsim sormayın, için için yanan, bu durumdan çok rahatsız olan ama sesini çıkarmayan, çıkaramayan vekiller olduğunu biliyorum."

Abone Ol

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in Ankara'da silahlı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin görülen davanın bugünkü duruşmasında, esas hakkındaki savunmalar alınacak. Duruşma öncesi Sözcü TV'de İpek Özbey'e konuşan Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş "Tüm siyasi partilerde rahatsız olan çok sayıda isim var. Ellerinden geldiği kadar bu davaya destek oluyor, yanımızdalar. MHP içinde de bu durumdan rahatsız olup, üzülen birçok milletvekili var. İsim sormayın, için için yanan, bu durumdan çok rahatsız olan ama sesini çıkarmayan, çıkaramayan vekiller olduğunu biliyorum. Ama üzerindeki baskılardan dolayı söyleyemiyorlar. Kim olursa olsun bir zulüm var ortada. Aklı ve vicdanı olan her insan buna üzülür zaten" dedi.

-Failler Eray Özyağcı ve Doğukan Çep, Sinan Ateş'in yanındaki akrabası Selman Bozkurt tarafından vurulduğunu iddia etti. Geçen hafta gelen bilirkişi raporu öyle olmadığını söyledi. Ne diyeceksiniz?

Bilirkişi raporunun yeniden incelenmesini zaten onlar talep ettiler, biz değil. Son bir çırpınıştı belki onlarınki. Artık Serdar'ın, Emre'nin, Tolgahan'ın suçsuzluğunu iddia ediyorlardı ya, artık onu kabul ettiler, bıraktılar. Şimdi tetikçiler, torbacılar için yeri göğü inletiyorlar. Kiralık katilleri koruyorlar şimdi de. Çabaları beyhude. Çünkü o kamera görüntülerini izleyen eğer kör değilse ve algılamasında bir problem yoksa Sinan'ı kimin öldürdüğünü çok net bir biçimde görür. Bunların gözleri kör, kulakları sağır. Her şeyi istedikleri gibi görmek ve kamuoyunu da inandırmaya çalışıyorlar. Bunlar son çırpınışları ve çırpınışları beyhude. Çevrelerinde "Artık bu torbacıları da korumayın" diyen de yok herhalde. Bu milletin feraseti var, aklı olan herkes doğruyu görüyor.

- Bilirkişi raporu davanın seyrini nasıl değişecek?

Zaten şu anda dava dosyaya konulan gerçek deliller ışığında ilerliyor. Bu dosyada eksik olan, karartılan deliller var. İleride aydınlığa çıkar mı bilmiyorum. Bu malumun ilamı oldu. Selman üzerinden ilerliyorlar şimdi. Sinan'ın dayısının oğlu, aynı zamanda benim de kız kardeşimin eşi. Selman'dan dolayı da yargılanıyorlar. Selman sol göğsünden yaralandı, akciğerini deldi geçti kurşun. Adam öldürmeye teşebbüsten de yargılanıyorlar. Kurtaramayacaklarını anladılar da suçu hafifletmeye çalışıyorlar. Selman çok uzun bir tedavi süreci geçirdi.

- Selman Bey hiç konuşmuyor değil mi?

Selman bu olaydan çok ciddi etkilendi, ağır bir travma geçirdi, hâlâ geçiriyor. Sinan ile büyümüş bir insan. Sinan göreve geldikten sonra Sinan'ı yanına aldı, katledilene kadar yanındaydı. Onun gözlerinin önünde oldu, abisi için bir şey yapamamanın travmasını yaşıyor. Kendini iyileştirmeye çalışıyor.

-Zaman geçti ve yanınızda olanların da sizi bıraktığını söylüyorlar. Doğru mu?

Hayır değil. Tüm siyasi partilerde rahatsız olan çok sayıda isim var. Ellerinden geldiği kadar bu davaya destek oluyor, yanımızdalar. MHP içinde de bu durumdan rahatsız olup, üzülen birçok milletvekili var. İsim sormayın, için için yanan, bu durumdan çok rahatsız olan ama sesini çıkarmayan, çıkaramayan vekiller olduğunu biliyorum. Ama üzerindeki baskılardan dolayı söyleyemiyorlar. Kim olursa olsun bir zulüm var ortada. Aklı ve vicdanı olan her insan buna üzülür zaten.

- Cumhurbaşkanıyla bir daha görüşebildiniz mi?

Sayın Cumhurbaşkanıyla tekrar görüşmedik ama bana verdiği sözü tutacağına inanıyorum, inanmak istiyorum.

Röportajın tamamını okumak için tıklayınız.