Haber Merkezi - Anayasa Mahkemesi (AYM), gece 22.00 ile 06.00 sularında alkollü içki satışı yaptığı gerekçesiyle idari para cezasıyla cezalandırılan kişinin mülkiyet hakkının ihlal edildiği iddiasıyla yaptığı başvuruyu reddetti. 

Bununla birlikte, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan karara göre, 6 Ekim 2018 saat 00.45'te İstanbul Büyükçekmece'deki çarşı ve mahalle bekçileri, bir iş yerinden elinde siyah poşetle çıkan M.K'nin alkol aldığını tespit etti.

Bekçiler, satış işlemine ilişkin fişi de dikkate aldı. Söz konusu tutanak, daha sonra Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğünce Tarım ve Orman Bakanlığı'na iletildi. 

Bakanlık, "Alkollü içkiler, 22.00 ila 06.00 saatleri arasında perakende olarak satılamaz" hükmünün ihlal edildiği gerekçesiyle, 42 bin 76 lira idari para cezası uyguladı.

"Müdahalenin ölçülü olduğu sonucuna varıldı"

Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği, Gaziler Günü dolayısıyla anma programı düzenledi Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği, Gaziler Günü dolayısıyla anma programı düzenledi

Yüksek Mahkeme'nin kararında şu ifadeler yer aldı: 

"Yapılan müdahalenin başvurucuya şahsi olarak aşırı ve olağan dışı bir külfet yüklemediği değerlendirilmiştir. Başvurucunun mülkiyet hakkının korunması ile kamu yararı arasında olması gereken adil dengenin bozulmadığı ve müdahalenin ölçülü olduğu sonucuna varılmıştır. Açıklanan gerekçelerle Anayasa'nın 35. maddesinde güvence altına alınan mülkiyet hakkının ihlal edilmediğine karar verilmesi gerekir."

Editör: Haber Merkezi