Güncel

AYM Başkanı Özkaya’dan Kuran’la Gazze mesajı: Adaletin yüzü ahirette görünecek

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, Gazze'deki zulme dikkat çektiği konuşmasında Kuran'dan alıntı yaparak adaletin er ya da geç tecelli edeceğini vurguladı. Özkaya, zalimlerin yaptıklarının yanlarına kalmayacağını ve insanlığın barış için ahlaki değerlere dönmesi gerektiğini ifade etti.

Abone Ol

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kadir Özkaya, Kuran'dan alıntı yaparak, "Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma!" ifadesiyle adaletin mutlaka tecelli edeceğini belirtti. 

AYM'de Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen Doç. Dr. Metin Kıratlı için yemin töreni düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.  

Törende konuşan Kadir Özkaya, bireysel başvuru hakkı ve Gazze konusunda değindi. Özkaya, Gazze'den bahsederken Kuran'dan alıntı yaparak şunları söyledi:

'Gazze başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında sergilenen zulme, insan hak ve özgürlüklerine ilişkin ihlallere, çocuklar ve kadınlar başta olmak üzere mağdur ve mazlum insanlara karşı yapılan insanlık dışı muamelelere gözler ve vicdanlar kapatılmamalıdır. Yapılan zulümlere ırk, din, dil, renk vb. hiçbir ayrım yapılmadan bir an önce cesaretle ve adaletle müdahale edilmelidir. Bu; insan olmanın zorunlu bir sonucu, yaşamsal bir vicdani borcudur.

Ayrıca yapılan zulümlere gözlerini ve vicdanlarını kapatanlar, zalimlere destek olanlar, sahip oldukları güce güvenerek adaleti hiçe sayan davranışlarını sürdürmekte ısrarcı olanlar, bebeklere, çocuklara, kadınlara zulüm yapanlar, yaptıkları zulmün yanlarına kalacağını sanmamalıdır.

Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’de “Sakın, Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma! Allah, onları ancak gözlerin dehşetle bakakalacağı (korkuyla donup kalacağı) bir güne erteliyor.” denilmektedir. İnanıyoruz ki “zulm ile abad olanın ahiri berbad olacaktır.”

Bu bağlamda önemle belirtmeliyim ki insanlığın ortak geleceği ve sürekli barış ancak ahlaki değerlere ve adalete dönülmesiyle, yeryüzünde adaletin hâkim kılınmasıyla mümkündür.'