Haber Merkezi - Avrupa’da uluslararası müzecilikte yenilikçi süreçlere teşvik etmek amacıyla verilen “Avrupa Yılın Müzesi Ödülleri”nin 2024 yılı adayları belirlendi. Adaylar arasında Türkiye'den de bir müze yer alıyor. Bu müze; üç koleksiyoner ve iki enstitü ile birlikte oluşturulmuş özgün koleksiyon parçalarıyla, dünyanın en iyi ilk üç sinema müzesi arasında bulunan ve Türkiye’nin en geniş kapsamlı ilk sinema müzesi İstanbul Sinema Müzesi oldu.

İstanbul Sinema Müzesi 3

‘‘Avrupa Yılın Müzesi Ödülü’’ (Avrupa Konseyi himayesinde Avrupa Müze Forumu tarafından her yıl verilen en uzun soluklu ve prestijli müze ödülü olarak anılıyor. Ödülü almaya hak kazanan müzeler ise oldukça önemli bir misyon üstleniyor. İstanbul Sinema Müzesi ise, Türk ve dünya sinema tarihine dair 130 parçalı benzersiz kalıcı koleksiyonu, dijital veri tabanı ve geçici sergi salonunda ev sahipliği yaptığı ulusal ve uluslararası sergileriyle, listenin en güçlü adayları arasında bulunuyor.

İstanbul Sinema Müzesi 2

Ressam adayları Sorgun'da resim sergisini gezdi Ressam adayları Sorgun'da resim sergisini gezdi

Konu hakkında konuşan İstanbul Sinema Müzesi Genel Müdürü Ceyhun Tuzcu ise, "Müzenin büyülü atmosferi dışında, kendi alanına ait en iyileri yetiştirmek üzere gerçekleştirdiği eğitim projeleri, seminerler, yönetmen buluşmaları ve atölyelerle zenginleşen içeriği ve kapsayıcılığıyla, İstanbul Sinema Müzesi’nin bu denli prestijli bir adaylığa layık görülmesi gurur verici. Bu adaylık, İstanbul Sinema Müzesi'nin sanat alanındaki önemli rolünü teyit ederken, uluslararası alandaki bilinirliğini daha da artıracak” dedi. Avrupa Yılın Müzesi Ödülü’nün kazananları 1 – 4 Mayıs tarihleri arasında Portekiz’de gerçekleştirilecek olan EMYA Yıllık Konferansı ve Ödül Töreni’nde açıklanacak.

Editör: Haber Merkezi