Güncel

Avrupa Hareketlilik Haftası'nda İmamoğlu'ndan 'çevreye duyarlı' ulaşım vurgusu

Avrupa Hareketlilik Haftası lansmanında konuşan Ekrem İmamoğlu, "Metro, bisiklet yolları, yürüyüş yolları gibi çevreye duyarlı, hızlı ve vatandaşımızın yaşam kalitesini arttıracak ulaşım modellerini yaygınlaştırmalıyız" dedi.

Abone Ol

 Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve AB-Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut,  Avrupa Hareketlilik Haftası 2024 Lansman Etkinliği'ne katıldı.

Türkiye’de sürdürülebilir kentsel hareketliliği yaygınlaştırmayı amaçlayan ve Avrupa Hareketlilik Haftasını koordine eden “Şehirlerde Sürdürülebilir Kentsel Hareketlilik için Avrupa Birliği Desteği Projesi; SKUP Türkiye'nin bu yılki iletişim söylemi ise; “Şehri Birlikte Yaşayalım” olarak belirlendi.

Etkinliğin ev sahipliğini yapan İmamoğlu, açılış konuşmasında şunları söyledi:

"Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında düzenlenen bu hafta ülkemizde de oldukça rağbet görmekte ve belediyelerimiz bu kampanyaya çok aktif katılım göstermekte. Türkiye Belediyeler Birliği olarak Avrupa Hareketlilik Haftası’nın ulusal koordinasyonunu yürütüyor ve bu anlamda tüm belediyelerimizde destek veriyoruz ve önümüzdeki hareketlilik haftasında da daha güçlü destek verme konusunda hamlelerimiz olacaktır. Bu yönüyle ulusal koordinasyon görevini üstlendiğimizden beri Avrupa Hareketlilik Haftası’na katılım gösteren belediyelerin sayısı ve ilçesinin önemli ölçüde artmış olduğunu bilmek ve görmek elbette beni memnun ediyor. Kaldı ki bu konuda Avrupa'da da güçlü bir başarıya sahip ülke konumundayız. Az önce Sayın Büyükelçiden bunu duymak beni mutlu etti. Bu yıl temamız paylaşılan kamusal alanlar ve bu kapsamda kamusal alanların daha verimli ve adil bir biçimde nasıl paylaşılabileceği konusunda çalışmalar yürüteceğiz. Vatandaşlarımıza yakışır bir yaşam kalitesi sunabilmek için kamusal alanlar elbette daha erişilebilir ve kullanışlı hale getirerek toplumsal uyum ve dayanışmayı bütün ülkemizdeki şehirlerimizde güçlendirmeliyiz."

"Kentlerimizde raylı sistem çok önemli bir yatırım"

Sürdürülebilir kentsel hareketlilik planlarının etki yaratabilmesi için bütün vatandaşların bunu  sahiplenebilmesiyle gerektiğini dile getiren İmamoğlu,

"Özellikle gaz salınımını azaltmak hatta sıfırlama hedefi olan kentlerimizde raylı sistemin çok önemli bir yatırım olduğunu ve insanlarımızın raylı sisteme erişimde çok faydalı bir iş yaparak aslında toplu taşımaya katıldıklarını anlatıyoruz. Çevreye duyarlı, hızlı ve vatandaşımızın yaşam kalitesini arttıracak ulaşım modellerini yaygınlaştırmalıyız. Vatandaşlarımızın bu projemize katılımını aynı şekilde bir alışkanlık haline getirdikleri takdirde gerçekten kentlerimizi çok daha çağdaş, yaşanabilir, bizi zehirleyen gazlardan uzaklaşan ve kamusal alanları daha özgür kullanan hatta yaşandığı şehri keşfeden ve keşfettikçe daha çok seven ve sahiplenen bireyler haline gelmesinin yolunu açacaktır.