İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi protokolü imzalandı İstanbul TBF Basketbol Spor Lisesi protokolü imzalandı

Haber Merkezi - Geçtiğimiz yıl Ermenistan'da gerçekleşen Avrupa Şampiyonası'nda toplam 22 madalyayla kazanan milliler, Bulgaristan'da bu rakamı 24'e taşıyarak başarı çıtasını yükseltti. Başkent Sofya'da gerçekleşen ve 12-20 Şubat tarihlerinde yapılan Avrupa Şampiyonası'nda ay-yıldızlılar, 10'ar erkek ve kadın sporcuyla madalya mücadelesi verdi.

Şampiyonanın ilk günü kadınlar 45 kiloda Cansu Bektaş, 2 altın ve 1 gümüş madalyayla Avrupa şampiyonu oldu. Cansu Bektaş, koparmada 75 kiloyla altın, silkmede 88 kiloyla gümüş madalya elde ederken, toplamda ise 163 kiloyla 23 yaş altı Avrupa rekoru kırarak altın madalya kazanıp, üst üste 2. kez Avrupa şampiyonu olmayı başardı. Aynı sıklette milli halterci Gamze Altun, silkmede 92 kiloyla 23 yaş altı Avrupa rekoru kırarak altın madalya alırken, koparmada 65 kiloyla beşinci oldu, toplamda da 157 kiloyla gümüş madalyaya uzandı. Sofya'daki Avrupa Halter Şampiyonası'nda kadın milli sporcular; 3 altın, 3 gümüş ve 8 bronz olmak üzere toplam 14 madalya kazanarak takım halinde ikincilik kupasını da kaldırdı.

1 U F W H V8 Vq0 Cvjrsl2 M Vxcw

Avrupa Halter Şampiyonası'nda erkek milli takımının altın madalyaları Muammer Şahin ve Kaan Kahriman'dan geldi. Avrupa Şampiyonası'nda ay-yıldızlı erkek halterciler; 2 altın, 5 gümüş ve 3 bronz olmak üzere toplam 10 madalya kazanarak takım halinde üçüncü olmayı başardı.

Editör: Haber Merkezi