Dünya

ATO Başkanı Baran: Dünyanın en değerli markalarını çıkaracak potansiyelimiz var

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Dünyanın en değerli markalarını çıkaracak potansiyelimiz var. Ülke olarak, yıllardan beridir yükte ağır, pahada hafif ihracat yerine katma değerli üretim yapmamız gerektiğinden söz ediyoruz" dedi.

Abone Ol

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Ülkemizin potansiyelini göz önüne alınca, bu tabloyu hak etmediğimizi düşünüyorum. Dünyanın en değerli markalarını çıkaracak potansiyelimiz var" dedi. 

Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin dünyadaki sınırları ortadan kaldırdığını belirten Baran, dijitalleşmenin getirdiği yeniliklerin katma değerli üretim ve markalaşmayla fırsata çevrilmesi gerektiğini söyledi. 

“Ülkemizin potansiyelini göz önüne alınca, bu tabloyu hak etmediğimizi düşünüyorum" diyen Baran, şu ifadeleri kullandı:

"Dünyanın en değerli markalarını çıkaracak potansiyelimiz var. Ülke olarak, yıllardan beridir yükte ağır, pahada hafif ihracat yerine katma değerli üretim yapmamız gerektiğinden söz ediyoruz. Dışarıya sattığımız ürünün kilogram fiyatı ortalama 1,5 dolar seviyesinde. Türkiye’yi dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına yerleştirme hedefine ulaşabilmemiz için bu rakamı yukarılara taşımamız, markalaşmamız gerekiyor.