Necdet Ayaz
Çalıştığı gazinoda program sonrası diğer sanatçıların aksine taksi yerine yürüyerek evine gitti. Bu davranışı kendisine “Pinti Salim” denmesine neden oldu. Aynı kişilerin yıllar sonra “Salim bu fiziğini neye borçlusun” diyenlere “pintiliğime” diye cevap vermesi manidar oldu.
1976 yılı Mart ayında Bulgaristan’ın Şumnu kentinde organize edilecek olan Balkan Kros Şampiyonası için Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Marmara Oteli'nde kamp yaptığımızda yöneticimiz şampiyona öncesi moral olsun diye otelin altındaki gazinoya bizleri götürdüğünde tanıdım. Yukarıda isimlerini yazdığım şarkılarını dinledik. Her şarkısından sonra terleyen gömleğini değiştirmesi bunun işi bizimkinden zor dememe neden oldu. Program sonrası tanıştığımızda da sporu sevdiğini söyleyerek bizlere başarı diledi.
1977 yılında yol koşularına master atlet olarak katıldı. Antrenmanlarını bilinçli yapması, kendisini kısa sürede 5.000 metrede Balkan Masterler Atletizm Şampiyonasında şampiyonluk kürsüsüne çıkardı. Çıktığı televizyon programlarında atletizmden bahsetmesi de benim kendisine “atletizm elçisi” dememe neden oldu.
Gençlik ve Spor İl Müdürü olarak görev yaptığım illere gelerek misafirim oldu. Birlikte koştuk. Yormayan temposundaki koşusunu, “Salim Dündar temposu” diye adlandırmama neden oldu.
Ülkemizde organize edilen yol koşularındaki sayısal çokluğun master atletler tarafından oluşturulduğu herkesin malumudur. Aktif sporculuğumdan sonra saygıdeğer büyüğüm Sayın Erdoğan Arıpınar’ın isteği doğrultusunda Renault Mais firmasının “Reno Bahar Koşuları”nı İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa illerinde 1991-1993 yıllarında koordinatörlüğümde organize ettik.
Şişe Cam Fabrikaları A.Ş deki iş yerimde organizasyonların sağlıklı ve sorunsuz sonuçlanması için yaptığım çalışmalar esnasında Sayın Salim Dündar Ağabeyim benden ısrarla yaş gruplarının 5 yaş olması ve maddi ödül verilmesini istedi. 1977 yılında tanıdığım, tanımaktan da onur duyduğum Salim Dündar’ın bu isteğini işimi zorlaştıracak olmasına rağmen Sayın Erdoğan Arıpınar Ağabeyime ilettim. Sayın Erdoğan Ağabeyim de bunu sağladı. Bu durumun master atletlerin bugünkü gücüne güç katmış olduğunu düşünüyorum.
Bu nedenle Sayın Salim Dündar ile Sayın Erdoğan Arıpınar Ağabeylerime teşekkür edilmesi gerekiyor. Şahsen ben her ikisine de bir kez daha teşekkür ediyorum. Çünkü her etkinlikte olduğu gibi sayısal çokluk, atletizm organizasyonlarında da önemlidir. Ama Atletizm Federasyonunun mevcut yönetimi, geçen yıl Türkiye Kros Şampiyonası ve milli takım seçme yarışmalarını 3-5 kişinin katılımıyla yapmış olması utancını maalesef yaşadık.
Bu nedenledir ki master atletler ile kurumsal yapılarını kutluyorum.