Haber Merkezi - Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafında, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 104’üncü yılında coşkuyla kutlandı. Irak'ın kuzeyindeki Pençe - Kilit Harekâtı bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 12 kahraman asker ve tüm şehitler dualarla anılırken, kutlamaların iptal edildiği günde sadece Dikmen Keklikpınarı’nda tören düzenlendi.

I H S 2176

Özgür Özel, İlke ve Mert çiftinin düğününe katıldı Özgür Özel, İlke ve Mert çiftinin düğününe katıldı

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 27 Aralık 1919’da Ankara’ya gelişinde Seğmenler tarafından ilk karşılandığı noktada düzenlenen törene Ankara Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek, Ankara Kulübü Derneği Başkan Yardımcısı Ömer Ağa Kurt ile davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, “Ankara’mız; Milli Mücadele’mizin karargâhı, aydınlık yarınların şehri, hürriyetimizin simgesi olmuştur. Aynı zamanda Ankara, yokluklar içerisinde kalan bir milletin, ülkesini savunmak uğruna fedakârca verdiği mücadelenin kentidir. Bir milletin, millet olması için en temel hakkı olan toprak bütünlüğü adına verilen bu mücadele, sadece Türkiye’ye değil dünyanın tüm mazlum milletlerine de ışık saçmış, bağımsızlığın kazanılması anlamında öncü olmuştur. Nitekim Atatürk, Ankara’ya gelişi ile ilgili; ‘Ankara’ya ayak bastığım zaman samimi ve kalbi tezahürat ile beni kollarınız arasına aldınız. Ankaralı hemşehrilerimizin bu vatan mücadelesinde ayrı bir şerefli yeri vardır’ ifadelerini kullanarak Ankara ve Ankaralının milli mücadeledeki önemini vurgulamıştır. 104 yıl sonra bizlere düşen ise aynı şuur, aynı coşku ve aynı sahiplenmeyle Ankara’yı ve bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü savunmak; bu bilinci yeni nesillere aktarmak olacaktır. Göreve geldiğimiz andan itibaren böylesine önemli emaneti yani Başkentimiz Ankara’yı bu bilinçle yönetmeye gayret etmekteyiz.” dedi.

I H S 2359

Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıldönümünde Başkentin cadde ve bulvarlarının yanı sıra ABB iştirak şirketleri ve genel müdürlükleri, EGO otobüsleri, billboardlar ve kent ekranları da kırmızı beyaz Türk Bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılırken EGO Genel Müdürlüğü tarafından metro istasyonlarında da anonslar yapıldı.

 I H S 1205

Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü'ne bağlı Sincan, Altındağ ve Ahmetler Çocuk Etkinlik Merkezlerine üye olan 150 çocuk, 60 Çocuk Kulüpleri idari personeli ve 15 öğrenci velisi ise, Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 104’üncü yıl dönümünde Anıtkabir’i ziyaret ederek Ata’nın huzuruna çıktı.

I H S 2241

Editör: Deniz Ali Tatar