Haber Merkezi- Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü nedeniyle, Atatürk “Müze Köşkü” ve İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün evi olan “Pembe Köşk”, kapılarını ziyaretçilere açtı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün "Efendiler, yarın Cumhuriyet'i ilan edeceğiz" dediği, ömrünün büyük bir bölümünü geçirdiği ve birçok cumhurbaşkanının da konut olarak kullandığı köşk, 1950 yılından beri "Atatürk Müze Köşkü" adıyla hizmet veriyordu.

Restorasyonuna Haziran 2021'de başlanılan köşk, tadilatlarının tamamlanmasıyla birlikte Cumhuriyet'in 100. yılına özel dün saat 13.00'te ziyarete açıldı.

Ziyaretçiler köşkü, her gün 13.00-17.00 saat aralığında gezebilecek.

Bununla birlikte, ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün evi olan ve yılda yalnızca iki defa ziyarete açılan Pembe Köşk de 26 Kasım'a kadar her gün 10.00-12.00 ve 13.00-17.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek.

"Kutsal İşgal" belgeseline Saraybosna'daki festivalde "En İyi Belgesel ve Program Ödülü" verildi "Kutsal İşgal" belgeseline Saraybosna'daki festivalde "En İyi Belgesel ve Program Ödülü" verildi

Köşk, bu yıl "Cumhuriyet'in 100. Yılında-İlk On Yılın Hikayesi" konulu fotoğraf, belge ve obje sergisine de ev sahipliği yapıyor.

Editör: Esin Özdemir