Kültür-Sanat

"ATATÜRK II" filminin galası gerçekleşti

Bugün vizyona merhaba diyen “ATATÜRK II 1881-1919”un galası Kanyon’da gerçekleşti. Başrolünde Aras Bulut İynemli’nin oynadığı film, Türkiye’nin yanı sıra 30’dan fazla ülkede izleyiciyle buluşacak.

Abone Ol

Haber Merkezi - Lanistar Media tarafından yapımcılığı üstlenilen "Atatürk" film serisinin ilki, 29 Ekim'de vizyona girmişti. Filmin ikincisi olan “ATATÜRK II 1881-1919” ise, 5 Ocak yani bugün vizyona girdi. Filmin galası ise, dün yapımcılar Saner Ayar ve Hakan Karamahmutoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleşti. İş, sanat ve medya dünyasının önde gelen isimleri de galada yerlerini aldılar.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Yapımcı Saner Ayar, Yönetmen Mehmet Ada Öztekin ve oyuncular “Cumhuriyetin 100. yılında millî mücadelemizin ve onun kahramanı Atatürk’ü izleyiciyle buluşturmaktan gurur duyuyoruz” dediler. “ATATÜRK II”, Türkiye’de ‘2023’ün En İyi Açılış Yapan Draması’ olan, Box Office Türkiye verisine göre 1,7 milyona yakın seyircinin izlediği ve 30’dan fazla ülkede gösterilerek yurt dışında da rekor izleyiciye ulaşan “ATATÜRK I. Film”in devamı niteliğini taşıyor. Filmde Filmde; Mustafa Kemal rolünü Aras Bulut İynemli, Zübeyde Hanım’ı Songül Öden, Enver Paşa’yı Sarp Akkaya ve Madame Corinne’i Esra Bilgiç canlandırıyor.

Türkiye’nin yanı sıra Ocak ayında dünyada 30’da fazla ülkede gösterime girecek “ATATÜRK II”; 1915’ten başlayarak Çanakkale Savaşı’na ve 1919 yılına kadar süren sürece odaklanıyor. 1915 yılında, Gelibolu cephesinde büyük bir sınav veren Mustafa Kemal’in önünde başka savaşlar vardır. Doğu Cephesi’nde Ruslara, Suriye cephesinde ise İngilizlere karşı büyük bir mücadele verecek; sonunda 1. Dünya Savaşı’nda Savaşı’nı kaybetmeyen tek Osmanlı Subayı olarak tarihe geçecektir. Fakat tüm bu başarıların üstüne İstanbul’a döndüğünde kötü bir sürprizle karşılaşacaktır…