Kültür-Sanat

“ATATÜRK II” 5 Ocak’ta sinemalarda izleyiciyle buluşacak

5 Ocak'ta vizyona girecek olan “ATATÜRK 1881-1919” 2, filmden kareler paylaşıldı.

Abone Ol

Haber Merkezi - "Atatürk" filminin devam filmi olan “ATATÜRK 1881-1919” 2, vizyona girmeye hazırlanıyor. Lanistar Media yapımı olan film, 5 Ocak’ta vizyona girecek. Türkiye’nin hemen ardından 30’a yakın ülkede vizyona gireceği açıklanan filmden ilk kareler paylaşıldı. Kasım ayında vizyona giren ilk filmin devamı niteliğini taşıyan “ATATÜRK II”, ilk kez ve sadece sinemalarda gösterilecek.

Yeni yılı ilk haftasında vizyonda olacak filmle ilgili açıklama yapan yapımcı Saner Ayar: “Filmimizi, Cumhuriyetimizin 100. yılında izleyiciyle buluşturmak bizim için çok önemliydi. Önce bunu başardık, ardından da izleyicinin yoğun ilgisiyle karşılaştık ve hayalimizi gerçeğe dönüştürmenin mutluluğunu yaşadık. Türk halkı, ATATÜRK’e, millî mücadelenin anısını yaşatan filmimize sahip çıktığını gösterdi. Yurt dışında da rekor izleyici sayılarına ulaştık. ‘ATATÜRK II’ ile bu coşkuyu daha da yukarılara taşıyacağımıza inanıyoruz. Ülkemizin ve atalarımızın bu destansı mücadelesini hem gençlerimize hem de tüm dünyaya anlatabildiğimiz için gururluyuz.”

“ATATÜRK II”, 1915’ten başlayarak Çanakkale Savaşı’na ve 1919 yılına kadar süren sürece odaklanıyor. 1915 yılında, Gelibolu cephesinde büyük bir sınav veren Mustafa Kemal’in önünde başka savaşlar vardır. Doğu Cephesi’nde Ruslara, Suriye cephesinde ise İngilizlere karşı büyük bir mücadele verecek; sonunda 1. Dünya Savaşı’nda Savaşı’nı kaybetmeyen tek Osmanlı Subayı olarak tarihe geçecektir. Fakat tüm bu başarıların üstüne İstanbul’a döndüğünde kötü bir sürprizle karşılaşacaktır…