Kültür-Sanat

"Atatürk" filminin ikincisinden afiş yayınlandı

İlk filmi büyük bir heyecanla izlenen “ATATÜRK 1881-1919” serisinin 2. filmi izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. "Atatürk II" filminden merakla beklenen afiş de yayınlandı

Abone Ol

Haber Merkezi - Kasım ayında vizyona giren “ATATÜRK 1881-1919” filmi, ikinci filmiyle sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 5 Ocak’ta Türkiye’de vizyona girecek filmin afişi de izleyiciyle buluştu. 

Türkiye’de ‘2023’ün En İyi Açılış Yapan Draması’ olan Atatürk serisinin ilk filmi, Box Office Türkiye verisine göre 1,5 milyondan fazla izleyiciye ulaştı. Film Türkiye’den hemen sonra İngiltere, Fransa, Almanya, Belçika, Avusturya, Danimarka, İsviçre, İsveç, Hollanda, Azerbaycan’ın yanı sıra Kosova’da ve Orta Doğu bölgesinin de içinde olduğu 30’dan fazla ülkede sinemalarda gösterildi. 

“ATATÜRK II”, Çanakkale Savaşı’na ve 1919 yılına kadar süren sürece odaklanıyor. 1915 yılında, Gelibolu cephesinde büyük bir sınav veren Mustafa Kemal’in önünde başka savaşlar vardır. Doğu Cephesi’nde Ruslara, Suriye cephesinde ise İngilizlere karşı büyük bir mücadele verecek; sonunda 1. Dünya Savaşı’nda Savaşı’nı kaybetmeyen tek Osmanlı Subayı olarak tarihe geçecektir. Fakat tüm bu başarıların üstüne İstanbul’a döndüğünde kötü bir sürprizle karşılaşacaktır.