Haber Merkezi - Ülkemizde 3 Kasım’da sinemalarda vizyona giren Lanistar Media yapımı “ATATÜRK 1881-1919” birinci filminin dünya prömiyeri, Los Angeles’taki ikonik Sony Stüdyoları’nda düzenlenen “Hollywood Türk Film ve Drama Günleri” kapsamında gerçekleşti. “Hollywood Türk Film ve Drama Günleri”, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın katkılarıyla film endüstrisinin merkezi konumundaki Los Angeles’ta 4-5 Kasım tarihlerinde düzenlendi. Hollywood Türk Film ve Drama Günleri Başkanı Barbaros Tapan, yoğun destek ve katılımdan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederken, "Sinemanın evrensel diliyle Hollywood’da Türkiye’mizin eşsiz hikâyelerini anlatıyoruz” dedi.

1699261662_Aras_Bulut_ynemli

“ATATÜRK 1881-1919” filminin Hollywood’daki dünya prömiyerine Yönetmen Mehmet Ada Öztekin, Yapımcılar Saner Ayar ve Hakan Karamahmutoğlu, başrol oyuncusu Aras Bulut İynemli, oyuncu Alican Barlas ve filmin müziklerine imza atan Batu Şener katıldı. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılına ithaf edilen açılış gecesinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Dr. Batuhan Mumcu, Los Angeles Başkonsolosu Sinan Kuzum ile Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz da yer aldı.

Nasrallah'ın konuşması sırasında İsrail alçak uçuş yaptı Nasrallah'ın konuşması sırasında İsrail alçak uçuş yaptı

1699261672_Mehmet_Ada_ztekin

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anan Dr. Batuhan Mumcu, Atatürk filminin gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri tebrik etti. “Cumhuriyetin 100. Yılında Mustafa Kemal Atatürk’ün gençliğini canlandırmak çok heyecan verici” diyen Aras Bulut İynemli, bütün ekibin her zaman O’na layık olma arzusuyla çalıştığını belirtti. 

Editör: Deniz Ali Tatar