Politika

Asu Kaya: Politik tercihlerinizi çocuklar için kullanın

CHP Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya, “Biz istiyoruz ki ülkemiz kayıp kadın mezarlığına ve kayıp çocuklar ülkesine dönmesin. Bütçe geliyor, çocuklarımızın üstün yararlılıkları için kağıt üzerine yazdığınız politikaları çocuklar için bütçe ayırarak uygulayın. Politik tercihlerinizi çocuklar için kullanın” dedi.

Abone Ol

CHP, TBMM Genel Kurulu’nda çocuk istismarları ve kayıp çocuk vakalarıyla ilgili araştırma önergesinin gündemin önüne alınarak bugün görüşülmesine ilişkin grup önerisi verdi. Önerge, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.

"Cemaatlerin gücüne teslim olmuş durumdasınız"

Öneri üzerinde söz alan CHP Kadın Kolları Başkanı ve Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, şunları söyledi:

"Narin'i koruyamadık, çocuklarımızı koruyamıyoruz. Kime güvenecekler? İktidar grubunun sözünü ettiği ama maalesef çocuklarımız yaşarken onları koruyamayan, öldükten sonra cansız bedenlerine sahip çıkamayan ve ancak kayıplar yaşandıktan sonra görevlerini hatırlayan kamu görevlileri mi? Sizin feodal sisteme yenik düşerek içini boşalttığınız ve sorun yumağı haline gelen ailelerdeki yakınlarına mı güvenecekler yoksa yıllardır çocukları yerine dostluklarına sahip çıkan siyasi düzene mi güvenecekler? Bu ülkede küçücük çocukların nasıl bir yaşam savaşı verdiklerinin farkında mısınız? Toplumun gelecekteki teminatı olan çocuklarımızın o tertemiz vicdanlarının sesi olarak soruyorum, devlet nerede? Köylerde, ilçelerde yoksunuz. Tarikatların, cemaatlerin, zengin siyasi zümrelerin, çetelerin gücüne teslim olmuş durumdasınız. Küçücük bir köyde ben şahidim, her türlü teknolojik imkana sahipken Narin'in cansız bedeni nasıl 19 gün sonra bulundu? Hiçbir çocuğun kendini güvende hissetmediğini, ailelerin diken üstünde olduğunu görün. 'Aile kavramını güçlendireceğiz' diyenler her bir çocuğun ve onların ailelerinin korktuğunu görmüyorlar mı? Çocuklarımız, sizin sürekli kapalı kapılar ardında protokoller imzaladığınız tarikat ve cemaatlere mahkum edilmesin. Sayın Cumhurbaşkanı’nın BM'de savaş mağduru kadınlar ve çocuklar için söyledikleri çok önemliydi, aynı acıyı hissediyoruz. Ama biz istiyoruz ki ülkemiz kayıp kadın mezarlığına ve kayıp çocuklar ülkesine dönmesin. Bütçe geliyor, çocuklarımızın üstün yararlılıkları için kağıt üzerine yazdığınız politikaları çocuklar için bütçe ayırarak uygulayın. Politik tercihlerinizi çocuklar için kullanın."

"Çocuklarda bile fikir birliğine varamıyoruz"

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Mustafa Gürban, şu ifadeleri kullandı;

"Hayattaki en değerli varlıklarımız çocuklarımız. Çocukları, kadınları, hayvanları, doğayı koruyamıyoruz. İşçileri, emeklileri koruyamıyoruz, kaderine terk ediyoruz. Hepimizin ortak tavır takınması gereken çocuklarda bile fikir birliğine varamıyoruz. Demek ki 'bir kereden bir şey olmaz' değil, çok şey olurmuş. Demek ki 'küçüğün rızası var' demekle konu kapanmıyormuş. 'Ortaokul çocukları bazen bir kadından daha cazip gelir' diyen bir zihniyetle karşı karşıyayız" 

"Araştırma komisyonu kurulması için önerge vereceğiz"

Söz alan AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ise şunları söyledi:

“Narin'in katileri mutlaka yargı önünde hesap verecek ve en ağır ceza ile cezalandırılacak. Nasıl yapay zekayla ilgili bir araştırma komisyonu kurduysak çocukları korumak için de hükümet ve Meclis'imiz adım atarak AKP grubu olarak çocukların korunmasına yönelik mevcut politikalar ve stratejilerin incelenerek ailelerin, toplumun ve kurumların çocukların korunması üzerine etkilerinin değerlendirilmesi için bir araştırma komisyonu kurulmasına ilişki önergemizi Meclis Başkanımıza vereceğiz."