Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 31. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali, Giacomo Puccini’nin ünlü eseri "Tosca" operası ile sona erdi. Antalya Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen eser, Aspendos Antik Tiyatrosu'nda sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

CSO’da “Sesin Derinliğine Kromatik Dokunuş” performansı CSO’da “Sesin Derinliğine Kromatik Dokunuş” performansı

Rejisörlüğünü Yiğit Günsoy’un yaptığı operada, "Floria Tosca" rolünü Nurdan Küçükekmekçi, "Mario Cavaradossi"yi ünlü tenor Paolo Lardizzone, "Il Barone Scarpia"yı Serhat Konukman canlandırdı. Eserde, Lorenzo Castriota yönetimindeki Antalya ve İzmir Devlet Opera ve Balesi orkestraları ile Mahir Seyrek yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi Korosu solistlere eşlik etti.

Dekor ve kostüm tasarımı Gülden Sayıl’a, ışık tasarımı Mustafa Eski’ye, koreografi ise Özge Ay’a ait oldu. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği temsili, Antalya Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, Serik Kaymakamı Cemal Şahin, Manavgat Belediye Başkanı Niyazi Nefi Kara ve Serik'ten 100’den fazla öğrenci izledi.

Kaynak: AA