Haber Merkezi - ASKİ Genel Müdürlüğü, Başkent’te zaman zaman yaşanan sel manzaralarını tarihin derinliklerine gömmek için çalışmalarına devam ediyor. Tıkanan yağmur ızgaralarının yol açtığı sel ve su taşkınlarını önlemek için bir program dâhilinde ilerleyen ASKİ, kapsamlı bir temizlik operasyonu gerçekleştirdi.

4-12

Konu hakkında açıklamalarda bulunan ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, son 2 ayda 74 bin 877 ızgaranın, 871 sel kapanının ve 65 altgeçidin temizlendiğini söyledi. Akçay, “Şehrimizin bütün yağmur suyu altyapısını zaten düzenli aralıklarla temizliyoruz. Şimdi kent genelinde çok daha planlı bir temizlik çalışması yürütüyoruz. Ankara’da sel ve su baskını yaşanabilen her bir noktanın kontrol ve temizliğini sağlamak için özenle hazırlanmış bir programı devreye alıyoruz.  Bu sayede sistemimizde kayıtlı ızgaraları yılda en az 3 kez gözden geçirip tıkalı mı diye kontrol edeceğiz. Yılda 3’ün üzerine çıkabiliriz ama altına kesinlikle düşmeyiz. Böylece bir yerler tıkanmadan ızgaraları temizlemiş olacağız. Amaç sel felaketi yaşanmadan önlem almak; selin olumsuz etkilerini minimuma indirmek. Yani ben burayı zaten temizledim ve yağmur yağdığı zaman da beklentim buranın idareden kaynaklı ihmaller nedeniyle taşmasını engellemek olacak. Temizlikten sonra da bölgede bir taşma yaşanırsa bu sefer de bölgede fiziki altyapının yetersiz olduğu ortaya çıkacak ve bu sefer de sorun yeni yatırım ile çözülecek” dedi.

Anadolu Otoyolu'nda bariyere çarpan otomobil ulaşımı aksattı Anadolu Otoyolu'nda bariyere çarpan otomobil ulaşımı aksattı

S A E 2158S A E 2158

ASKİ’nin düzenli bir program ve plan dâhilinde temizlik çalışmasına devam ettiğini ve artık ızgaralarda doluluktan kaynaklanan taşkınları tamamen önleme hedefini önüne koyduğunun altını çizen Akçay, “Izgara temizliği ile ilgili olarak idari nedenlerden kaynaklanan sorunlarla fiziki nedenlerden kaynaklanan sorunları birbirinden ayırt ederek bir çalışma yapıyoruz.  Burada amacımız özellikle doluluktan yani temizlenmemiş olmaktan kaynaklanan rögar taşkınlarını ve su baskınlarını engellemek. Bunu yapabilmek için de düzenli şekilde her ay mevcut rögar ve ızgaralarımızın yüzde 25 civarını temizleyeceğiz. Ayrıca farklı zemin ve eğimlerde farklı tasarımları olan ızgaralar kullanacağız. İlçe belediyelerinin de asfaltlama yaparken ızgaraların üzerini kapatmamaları ve kot farkı yaratmama hususları da altyapının verimli çalışmasında en önemli unsurlardan birisi olarak öne çıkıyor" dedi.

Editör: Haber Merkezi