Arka sokaklarda neler oluyor?

Gülben Ergen’in o ünlü şarkısının sözleri pek manidar. Tandoğan günlerinde taraftarın takımı olan Ankaragücü, Beştepe’ye taşındığından bu yana kapalı kapılar arkasında yönetiliyordu ama camiadan bu kadar kopuş hiç yaşanmamıştı.

Abone Ol

Murat Gürgen

Davul İsmail Mert Fırat’ın omzunda, tokmak Faruk Koca’nın elindeydi. Takım Süper Lig’den düştü, toplanan olağan genel kurulda üç aday arasından Fırat yeniden başkan seçildi. Küme düşülmesine yönelik tepkilere “Ama beni ilk kez seçeceksiniz” yanıtı verdi Fırat. Selefi Koca’nın Rizespor maçı sonrası Hakem Halil Umut Meler’e yumruk atması sonrası Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminin Ankaragücü’nün düşmesi için çaba harcadığını anlattı.

Yumruk olayı nedeniyle spor yöneticiliğinden men edilen Koca da kürsüye çıkıp “Her şeyin sorumlusu benim” dedi. Kinayeli sözlerdi aslında. Koca ile Fırat yakın zamana kadar birlikte hareket etseler de öyle görülüyor ki ayrılık zamanı gelmişti.

Yeni oluşan yönetiminde sözü geçen isim Astor Enerji firmasının sahibi Feridun Geçgel oldu. Koca’nın danışmanı Emre Yıldız’ın sportif direktörlük görevi ve onun getirdiği Kemal Özdeş’in teknik direktörlüğü sadece birkaç hafta sürdü. Geçen sene Şanlıurfaspor’a sponsor olan Geçgel, oradan tanıdığı Cihat Arslan’ı teknik direktörlüğe seçerken, Yıldız’ın yerine de Seyit İçgül görevlendirildi. Taraftar Yıldız-Özdeş ikilisine de tepkiliydi ama bu yeni ekibe itiraz sesleri daha yüksek tonda oldu.

Şimdi merak edilen şu: Başkan Fırat’ın kongre öncesi söylediği “Süper Lig oyuncularını tutacağız. Çok güçlü kadroyla daha ilk yarıda arayı açıp şampiyon olacağız” sözleri hangi ölçüde hayata geçecek? 

Yoksa davul yine onun sırtında, tokmak başkasının elinde mi olacak? Beştepe’de kapılar kapalı. Ne diyordu şarkıda:

Dolayısı ile bilemiyorum…
“Arka sokaklarda neler oluyor?“