EURO 2024 F Grubu ilk maçında Gürcistan ile mücadele eden Türkiye A Milli Takımı'nın yıldızı Arda Güler, maçın 62. dakikasında rakip kaleye jeneriklik bir gol atmıştı. Bu golle takımı önemli bir noktada öne geçiren Güler,  Avrupa Şampiyonası tarihinde çıktığı ilk maçta gol atan en genç oyuncu oldu. Bu unvanla Cristiano Ronaldo'nun unvanını da geride bırakan Güler, aynı zamanda büyük turnuvalar (Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası) tarihinde gol atan en genç Türk oyuncu oldu.

Maçın ardından TRT Spor'a konuşan Güler, muhabirin "Bugün bir paylaşım yaptın sosyal medyanda. Ve o paylaşımda hayal ettiklerin, sanki gerçeğe dönüştü gibi.." sorusuna şu yanıtı verdi: "Daha dönüşmedi abi, birkaç dönüştü diyebiliriz. Çok güzel bir gol oldu gerçekten. Çok mutluyum, inanılmaz hisler yaşıyorum. Hislerimi anlatmak şu an çok kolay değil ama, burda inanılmaz bir atmosfer vardı. Tüm halkımızı mutlu ettiğimiz için hepimiz çok mutluyuz. Ama önümüzde daha da yapacak işler var. İnşallah gruptan çıkarız." Attığı golü de anlatan Güler, "Maçtan önce gol atacağımı hissetmiştim. Ama çok güzel oldu gerçekten, anlatmak çok zor. İnşallah böyle goller atmaya devam ederim, çünkü bu gollere çok çalışıyorum. Gol olduğun için çok mutlu oldum" dedi.

Ayrıca Güler'in golünün ardından Real Madrid'den takım arkadaşı olan takımın kalecisi Thibaut Courtois de sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Courtois, "Ardaaa abi" ifadesini kullandı.

Editör: Deniz Ali Tatar