Güncel

Apple'ın başı yandı: 500 milyon dolar ceza ödüyor

Apple, Amerika'daki bazı iPhone cihazlarını kasıtlı olarak yavaşlattığını kabul etti. Bu nedenle Apple, belirli cihazlar için 500 milyon dolar ceza ödemeye başladı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Cihazlarını kasıtlı olarak yavaşlatmakla suçlanan Apple, Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan iPhone kullanıcılarına ödenmek üzere 500 milyon dolarlık cezaya çarptırılmıştı. Apple bu cezayı ödemeye başladı. 2017 yılında "batterygate" skandalı olarak tarihe geçen olayda birçok kişi bu durumun kullanıcıları en yeni model iPhone cihazları satın almaya zorlamak için bir girişim olduğunu iddia etmişti.

Şikayette bulunan 3 milyon belirli iPhone modellerinin sahipleri etkilenen her model için 92 dolarlık bir ödeme alacak.  Ödemelerin 21 Aralık 2017 tarihinden önce iOS 10.2.1 veya sonraki bir sürümü çalıştıran iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus ve SE sahipleri ile iOS 11.2 sürümünü kullanan iPhone 7 veya 7 Plus sahipleri için geçerli olacağı belirtildi. Hak sahipleri ödemelerini bu ay almaya hazırlanırken, bazıları şimdiden geri ödeme aldıkları belirtildi.

Ödeme almak isteyen kullanıcıların şikayette bulunmaları için açıklanan son tarih, 6 Ekim 2020 olarak açıklanmıştı. Apple 2017 yılında, bir pil çok eskidiğinde akıllı telefonlarının performansını kasıtlı olarak 'düzelttiğini' itiraf etmişti.