Bir İngiliz iş insanı tarafından Apple’ı 5 milyon sterlinlik, yaklaşık 6,5 milyon dolar, bir tazminat davası açıldı. Davaga gerekçe olarak, şirketin silinen mesajlarla ilgili şeffaf olmaması gösterildi. eşinin ihanetini ortaya çıkardığını ve boşanmasına neden olduğunu iddia ediyor.

Bakan Göktaş'tan AKP'li Önderoğlu'nun ailesine taziye ziyareti Bakan Göktaş'tan AKP'li Önderoğlu'nun ailesine taziye ziyareti

The Times’a göre, adı açıklanmayan orta yaşlı iş insanı, seks işçilerine gönderdiği mesajları iPhone’undan silmişti. Fakat bu mesajlar, aileye ait iMac bilgisayarından erişilebiliyordu. İş insanı, evliliğinin son yıllarında seks işçilerine yöneldiğini ve iPhone’daki iMessage uygulaması üzerinden onlarla iletişim kurduğunu belirtti. Mesajları sildikten sonra eşinin bu mesajları aile iMac’inde bulduğunu söyledi. The Times’a konuşan iş adamı, “Size bir mesajın silindiği söylendiğinde, onun silindiğine inanmakta haklısınız. Eşim için oldukça acı verici ve hala oldukça taze bir durum. Çok acımasız bir şekilde öğrenmiş oldu. Eğer onunla mantıklı bir şekilde konuşabilseydim ve bu durumu böylesine acımasız bir şekilde öğrenmeseydi, belki hala evli olabilirdim” dedi. Adı açıklanmayan iş insanı, şimdi boşanma ve yasal masraflar nedeniyle kaybettiği 5 milyon sterlini geri almak için Apple’a karşı yasal işlem başlatıyor.

Editör: Deniz Ali Tatar