Kültür-Sanat

Antep Kısa Film Festivali, 4. kez düzenlenecek

Big bang ve berisi tarafından organize edilen ve bu yıl CultureCIVIC tarafından desteklenen 4. Antep Kısa Film Festivali için geri sayım başladı. 24-26 Kasım 2023 tarihlerinde Gaziantep Forum AVM Paribu Cineverse sinema salonlarında gerçekleşecek festivalin yarışmalarına başvurmak için son tarih 25 Ekim 2023 olarak açıklandı.

Abone Ol

Haber Merkezi - 

big bang ve berisi gönüllüleri tarafından düzenlenen ve “Gel ses ver!” sloganıyla başlatılan "Antep Kısa Film Festivali" dördüncü kez başlıyor. Bu yıl CultureCIVIC tarafından desteklenen 4. Antep Kısa Film Festivali, 24-26 Kasım 2023 tarihlerinde Gaziantep Forum AVM Paribu Cineverse sinema salonlarında gerçekleşecek. Ulusal kısa film yarışmaları, bölgesel senaryo yarışması, kısa film atölyesi, kısa film gösterimleri ve söyleşileri içeren festival Antepli sinemaseverleri bir araya getirecek.

6 Şubat depreminin etkilerini hala üzerinde taşıyan deprem bölgelerinden kişilerin katılımına açık “Bölgesel Forum: Kısa Film Senaryo Yarışması” yerel sinemacıları desteklemek ve bir paylaşım ortamı oluşturabilmek amacıyla düzenlenecek. Antep Kısa Film Festivali’nde sinema profesyonellerinden oluşan jüri, En İyi Kısa Kurmaca ve Kısa Belgesel Film ödülünü verecek. Yarışma bölümüne seçilmiş her kısa film 750 TL gösterim ücreti ve En iyi Kısa Kurmaca Film ve En İyi Kısa Belgesel Film sahipleri de 12.000 TL maddi ödülü alacak. Ayrıca Bölgesel Forum Kısa Film Senaryo Yarışması’nın kazanını 10.000 TL ödülün sahibi olacak. Antep Kısa Film Festivali yarışmalarına başvurmak için son tarih ise 25 Ekim 2023 olarak belirlendi.

Antep’te film üretimini artırmak, sinema alanında kendini geliştirmek isteyen kişilere alan açmak ve depremin etkilerini ifade etmek arzusuyla hayata geçirilen “Depremden Beri: Kısa Film Atölyesi” üç hafta sürecek ve 6-22 Kasım 2023 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleşecek. Alman Yönetmen Till Passow’un eğitmenliğini üstlendiği “Depremden Beri: Kısa Film Atölyesi” cep telefonuyla kısa film yapım atölyesi Tarabya Kültür Akademisi Mezunlar Fonu'nun desteğiyle düzenliyor. Bu atölyede cep telefonuyla çekilecek filmler 4.Antep Kısa Film Festivali Galasında izleyiciyle buluşacak ve en iyi üç film sahibine cep telefonu hediye edilecek. Atölyeye başvurmak için son tarih 2 Kasım 2023 oldu.