Spor

Antalya'da Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi'nin tanıtımı yapıldı

Antalya, bu yıl dördüncü kez düzenlenecek olan Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi'ne ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Vali Hulusi Şahin, 2029 yılında Gran Fondo Dünya Şampiyonası'nı Antalya'ya getirme hedeflerinin olduğunu belirtti.

Abone Ol

Antalya, bisiklet sporunun en önemli uluslararası etkinliklerinden biri olan "Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi"ne bir kez daha ev sahipliği yapıyor. Uluslararası Bisiklet Birliği (UCI) tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen etkinliğin tanıtımı, Kundu turizm bölgesindeki Nirvana Cosmopolitan Otel’de gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya'nın bisiklet sporu için ideal bir şehir olduğunu vurguladı. Şahin, özellikle kış aylarında sahip olunan uygun iklimin büyük bir avantaj sunduğunu belirterek, "Antalya olarak bu sporda daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapabiliriz. 2029 yılında Gran Fondo Dünya Şampiyonası'nı ağırlamak için elimizden geleni yapmaya hazırız." dedi.

Büyük Hedef: 2029 Dünya Şampiyonası

Organizasyon Komite Başkanı Necdet Alkandemir ise Gran Fondo'nun 1970 yılında İtalya'da başladığını ve şu anda 56 ülkede düzenlendiğini ifade etti. Antalya’da dört yıldır gerçekleştirilen bu yarışın, bisiklet turizminin önemini artırdığını belirten Alkandemir, “Amacımız, 2029 UCI Gran Fondo Dünya Şampiyonası’nı ülkemize ve Antalya'ya getirmek. Bunun için başvurumuzu yaptık ve destek alacağımıza inanıyoruz." diye konuştu.

Bu yıl 14-17 Kasım tarihlerinde düzenlenecek olan Nirvana Gran Fondo Dünya Serisi, uzun parkur (98 km), kısa parkur (66 km), zamana karşı (20 km) ve para bisiklet parkuru (66 km) olmak üzere dört etapta gerçekleşecek. Yarış, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TAG) desteğiyle organize ediliyor.