Güncel

Antalya 'da 4,7 büyüklüğünde deprem oldu

AFAD'dan gelen son dakika gelişmesine göre; Akdeniz'de, Antalya'nın Demre ilçesi açıklarında saat 16.55'te 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın verilerine göre, saat 16.55'te Antalya'nın Demre ilçesi açıklarında 4,7 büyüklüğünde sarsıntı olduğu ölçüldü. AFAD'ın internet sitesinde yer alan bilgiye göre, depremin Demre ilçesine yaklaşık 19 kilometre mesafede olduğu ve 35,12 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Deprem, Demre ve Finike ilçelerinin yanı sıra çevre ilçeler ile kent merkezinde de hissedildi. AFAD'In açıklamasına göre; an itibarıyla deprem sonrası olumsuz bir durum bulunmadığı ve saha tarama çalışmalarının devam ettiği bildirdi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada depreme ilişkin gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi.

Yerlikaya'nın açıklaması ie şu şekilde: ''Depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri derhal saha taramalarına başlamıştır. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.''

Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu ise, şunları söyledi: "Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. 112 Çağrı Merkezimize depremle ilgili şu ana kadar bir ihbar gelmedi. Depremi biz de hissettik ancak yıkıcı bir etkisi yoktu. Vatandaşımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum." dedi.