Genel

Ankara'daki Göksu ve Susuz mahallelerindeki sel sorunu çözülecek

ASKİ Genel Müdürlüğü, Etimesgut ilçesi Göksu Mahallesi ile Yenimahalle ilçesi Susuz Mahallesi’ne 2 bin 116 metre yağmur suyu hattı inşa etmek için çalışmalarına başladı. Çalışma birbirine çok yakın olan Etimesgut sınırındaki 2. İnönü Caddesi ve Yenimahalle’deki Hisar Caddesi’nde 7 yıldır devam eden sel ve taşkın sorununu çözecek.

Abone Ol

Haber Merkezi - Ankara'nın büyük bir altyapı problemi olan sel sorunu, gün geçtikçe kentte çile haline geliyor. Bu noktada ASKİ, çevresinde yağmur suyu hattı bulunmadığı için yağışlı havalarda sel ve taşkın yaşanan Etimesgut ilçesi Göksu Mahallesi ile Yenimahalle ilçesi Susuz Mahallesi için çalışma başlattı. Bölgeye 2 bin 116 metre yağmur suyu hattı döşeyen ASKİ ekipleri, Etimesgut'ta bulunan 2. İnönü Caddesi ve Yenimahalle'deki Hisar Caddesi sakinlerine rahat bir nefes aldıracak.

Göksu ve Susuz Mahallelerinde yapılan çalışmalarla ilgili son durumu sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımla duyuran Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, “Güçlü altyapı, güçlü kent, güçlü Ankara. Etimesgut ilçesi Göksu Mahallesi ile Yenimahalle ilçesi Susuz Mahallesi’ne 2 bin 116 metre yağmur suyu hattı inşa etmek için çalışma başlattık. Çalışmalarımız tamamlandığında Etimesgut sınırındaki 2. İnönü Caddesi ve Yenimahalle’deki Hisar Caddesi’nde 7 yıldır devam eden sel ve taşkınların sonu gelecek” dedi.

ASKİ Genel Müdürü Memduh Aslan Akçay, beraberindeki teknik ekibi ile birlikte önce 2. İnönü Caddesi, ardından da Hisar Caddesi’ni ziyaret ederek devam eden çalışmaları denetledi. Akçay’a Eryaman Göksu Mahallesi Muhtarı Aytaç Fatih Aydoğan ile Susuz Mahallesi Muhtarı Ahmet Sinan Kahya da eşlik etti. 2. İnönü Caddesi’nde yürütülen çalışmalar hakkında konuşan Akçay, “Arkadaşlarımız bölgenin sorunlarını çözmek için gayret ediyor. Sadece burası da değil, bu dönemde tüm Etimesgut’a geçmiş dönemle karşılaştırıldığında neredeyse 2 kat yatırım yapıldı. Hani bazen ‘Eser nerededir?’ diye soruyorlar ya işte ASKİ’nin eseri yerin altındadır; görünmez. Ancak bu eserleri ölçüp karşılaştırırsanız o zaman belli olur. Biz her şeyi ASKİ’nin yapması gerektiği şekilde yapıyoruz. ASKİ görevini yapıyor yani” dedi.

Önce altyapının ardından üstyapının yapılması gerektiğini belirten Akçay, “Ama maalesef tam tersi yapılmış. Bu da aslında kaynaklarımızın daha etkin kullanımını engelleyen bir şey. 1-2 liraya yapabileceğimiz bir şeyi bazen 5 liraya yapmak zorunda kalıyoruz. Daha fazla zaman harcayarak yapıyoruz” ifadelerini kullandı.