Genel

Ankara’da yeni nesil girişimcilik ve yatırım merkezi açıldı

Türkiye’nin ilk paya dayalı kitle fonlama platformu "fonbulucu", Kolektif House ortaklığıyla Ankara’da yeni nesil girişimcilik ve yatırım merkezi açtı.

Abone Ol

Naz Akman

Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) lisans alarak üç yıl önce “paya dayalı kitle fonlaması” alanında ilk kez faaliyete geçen ve Türkiye’de girişimcilik ve yatırımcılık ekosistemini geliştirmek, sermayeyi tabana yaymak amacıyla kurulan finans teknolojileri girişimi fonbulucu kuruluşunun üçüncü yılında yeni bir merkeze imza attı. Girişim ekosistemini geliştirmek amacıyla kurulan fonprime GSYF ile Türkiye’de co-working alanındaki çalışmalarıyla tanınan Kolektif House işbirliği sonucu kurulan fonprime Girişimcilik ve Danışmanlık Hizmetleri bünyesinde ilk merkez Ankara Next Level’da açıldı. 2 bin 730 metrekarelik alanda girişimcilere hemen hemen her alanda ihtiyaç duyacağı hizmetlerin sunulması amaçlanıyor. fonbulucu genişleme stratejisinin bir parçası olarak 18 farklı şehirde daha yeni ofisler açmayı planlıyor.

fonbulucu tarafından açılışa yönelik, “Yeni markamız fonprime’ın gücü ve Kolektif House’un knowhow’ı ile bu şehirlerdeki yeni ofislerimiz, ulusal çapta yatırımcı ve girişimci tabanını genişletme konusundaki kararlılığımızın bir göstergesidir. Her bir yeni lokasyon, bulunduğu bölgedeki misafirlere daha yakın olma, yerel pazarın dinamiklerini daha iyi anlama ve daha hızlı ve etkin hizmet sunma imkânı sağlayacak. Bu projenin başarısında, iş birliği yaptığımız değerli ortaklarımız olan Kolektif House ve fonbulucu'nun yanı sıra Fonprime Girişim Sermayesi Yatırım Fonu yatırımcılarının da katkıları büyüktür. Tüm finansman yine fonbulucu’nun yaklaşımı ile 250 farklı yatırımcı ile sağlanmıştır. İlk lokasyonda iş modelimizin ispatı ile birlikte önümüzdeki üç yıl içerisinde 18 şehirde daha bu merkezleri açarak fonumuzu binlerce yatırımcının katılımı ile 500 Milyon TL’nin üzerine taşımak hedefindeyiz” denildi. Açılışın ardından katılımcılarla beraber fonbulucu'nun üçüncü yılı kutlandı. 

Türkiye’nin ilk paya dayalı kitle fonlama platformu fonbulucu 2022 yılında Kocaeli Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilen “Teknoloji ve Sanayinin Merkezi Kocaeli’ye Değer Katanlar” töreninde “Türkiye’nin En Aktif Kitle Fonu” ödülüne değer görülmüştü.