Genel

Ankara'da otizmli bireyler için 'Uygulama Evi' açıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından; otizmli bireylerin temel yaşam, öz bakım ve mesleki becerilerinin geliştirilmesi için İncek’te “Uygulama Evi” açıldı. Konu hakkında konuşan Mansur Yavaş, “Ben ikide bir projesi olanlara, çöp projeyi halka proje gibi sunanlara bu tip projeleri öneriyorum. Türkiye'de bir örnek oluyor. Gerçek belediyeciliğin de bu olduğunu ifade ediyorum” dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Otizm Vakfı işbirliğiyle otizmli bireylerin ve ailelerinin hayatını kolaylaştıracak Uygulama Evi'ni açtı. İncek’te açılan evin açılışına, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ev sahipliğinde; Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Çayan, CHP Gölbaşı Belediye Başkanı Adayı Yakup Odabaşı ve Ankara Milletvekilleri de katıldı.

Uygulama Evi ile yine bir ilke imza attıklarını belirten Yavaş, “Bir gencin eğitimine destek olmak, onun da yaşıtlarıyla beraber okumasını sağlamak. Yine toplumdaki bütün bireylerin sağlıklı bir şekilde yaşaması, ekonomik sıkıntı çekmemesi için destek olmak, onların kendilerini geliştirmesini sağlamak da aynı zamanda sosyal belediyeciliktir. Bir diğeri dezavantajlı gruplar dediğimiz grupların da yine toplum içerisinde görünür halde olması ve rahat etmeleri için, topluma kazandırılmaları… Biz vefat ettikten sonra ne olacak endişesi yaşamadan kalmaları için çalışmaktır" dedi. Yavaş ayrıca, Batıkent’te de otizmli ve özel ihtiyaç sahibi bireyler için büyük bir tesis projeleri olduğunu söyledi.

Uygulama Evi hakkında bilgiler veren Yavaş, “Ben ikide bir projesi olanları çöp projeyi halka proje gibi sunanlara bu tip projeleri öneriyorum ve Türkiye'de bir örnek oluyor. Gerçek belediyeciliğin de bu olduğunu tekrar huzurunuzda ifade ediyorum. İnşallah Ankara'nın çeşitli yerlerinde de açabiliriz. Ayrıca Türkiye'de örnek olacağını düşünüyoruz” dedi.

Otizm Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Çayan ise, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a desteği için teşekkür etti. Çayan, “Başkanımıza gittiğimizde gerçekten hiç ikiletmeden ne gerekiyorsa yapalım dedi. Yeri bulun, biz elimizden geleni yaparız, katkıyı veririz dedi. Biz de bunun üzerine yola çıktık ve bu merkezi oluşturmuş olduk. Umuyorum ki bu bir model olacak Ankara'nın başka semtlerinde hatta başka şehirlerde de örnek olacaktır. Çünkü bu bir ilktir Ankara'da bu şekilde bir uygulama. Bunun her semtte yaygınlaşarak çoğalmasını diliyoruz” dedi.

İncek Uygulama Evi’nde otizmli bireyler konaklayarak, konakladıkları süre içerisinde çeşitli atölye ve faaliyetlerle sosyal ve mesleki becerilerini geliştirebilecek. İçerisinde banyo ve tuvaleti olan tek kişilik 11 odaya sahip İncek Uygulama Evi, otizmli bireyler ve ailelerinin hayatını kolaylaştıracak. Uygulama Evi’nde çeşitli atölye ve etkinliklerle, otizmli bireylerin ailelerinden bağımsız bir şekilde yaşamlarını sürdürmelerine yönelik temel yaşam ve öz bakım becerilerinin pekiştirilmesi sağlanacak, ayrıca mesleki beceri kazandırılması için de iş faaliyetleri yürütülecek.