Ahmet Çağatay Bayraktar

Yeni eğitim-öğretim dönemi yaklaşırken öğrencilerin masraf kalemleri de belli olmaya başladı. Masraf listesinde ise öğrenci servisleri önemli bir yer tutuyor. Bu kapsamda Ankara’da okul servislerine yüzde 40 zam yapıldı. Yeni tarifeye göre 0-3 km arası 16 bin 745 TL, 3-6 KM arası 18 bin 450 TL, 6-10 KM arası, 21 bin 320 TL, 10-15 KM arası ücret tarifesi 24 bin 810 TL oldu. 15 KM’yi aşan her KM için ise 550 TL alınacak. Rehber personel ücreti ise 730 TL’ye çıktı.

Ekran Resmi 2024 08 14 17.55.17Yeni zam tarifesine ilişkin 24 Saat’e konuşan Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, Büyükşehir Belediyesine yüzde 50 zam önerdiklerini belirterek yedek parça, akaryakıt ve vergilerdeki artışa dikkat çekti. Yapılan artışların nedenlerinden biri olarak kamu kurum ve kuruluşlarında servis kullanımının azalmasını gösteren Aktürk, “Kamuda Tasarruf Genelgesi sonrası sözleşmesi sona eren kamu kurum ve kuruluşları, sözleşmelerini yenilemedi. Önceden öğrenci ve kamu çalışanı ile gelir-gider dengesini sağlayabiliyorduk. Fakat şimdi tek gelir kaynağımız öğrenci taşımacılığı oldu. Ankara’da özel sektördeki taşımacılık da bu zararı telafi edebilecek ölçüde değil. Öğrenci servisi kullanımının da bu sene azalması söz konusu” dedi.

İş Bankasından sürdürülebilir gelecek için "Greenzy" platformuyla işbirliği İş Bankasından sürdürülebilir gelecek için "Greenzy" platformuyla işbirliği

Kamuda tasarruf şoförleri olumsuz etkiledi

Oda olarak tasarruf kapsamında alınan karara karşı dava açtıklarını hatırlatan Aktürk, “Dava süreci devam ediyor. Ankara’da 7 bin 329 adet servis aracı bulunuyor. Birçok kamu kurum ve kuruluşunun sözleşmesi ise yıl sonunda bitecek. Şu anki durumda sözleşmelerin yenilenmeyeceğini düşünürsek birçok şoför kontak kapatacak” şeklinde konuştu.

Muhabir: Ahmet Çağatay Bayraktar