Güncel

Ankara Altındağ'da katliam: Poşetlerde köpek cesetleri

Niğde'de belediye barınağında köpeklerin uyutulduğu görüntülerinin ardından Ankara'nın Altındağ ilçesinde sokak hayvanlarının uyutulduğu görüntülendi. Altındağ'da çevresi çitlerle kapalı bir alanda onlarca parçalanmış köpek cesedi bulundu.

Abone Ol

Sokak hayvanlarının 'ötanazi' uygulamasına ilişkin tartışmalara neden olan yasanın geçen hafta yürürlüğe girmesinin ardından bazı bölgelerde köpeklerin uyutulmaya başlandığına dair iddialar gündeme geliyor. 

Geçen hafta yürürlüğe giren yasaya tepkiler sürerken, Niğde Belediyesi’nin geçici hayvan bakımevindeki köpeklerin enjeksiyon yöntemiyle 'uyutularak' toplu mezarlara gömüldüğüne ilişkin görüntüler kamuoyuna yansımıştı. T24'ün duyurduğu haberin ardından açıklama yapan Niğde Belediyesi, köpeklerin Niğkum'daki mezarlığa gömüldüğünü doğrulayarak, "Gün içerisinde doğal ölümü gerçekleşen, trafik kazasında ölen ve Zoonos etken taşıyan hayvanlar" olduğunu öne sürmüştü. Görüntülerde, köpek mezarlarının yanında kanlı koliler de yer almıştı.

Bir toplu ölüm vakası da Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşandı. Altındağ ilçesinde çevresi çitlerle kapalı bir alanda onlarca parçalanmış köpek cesedi bulundu.

ANKA'da yer alan habere göre, yaşam hakkı savunucuları bazı köpeklerin gömülmüş olduğu, çok sayıda köpeğin poşetler içerinde çukurlara atıldığı iddialarına ilişkin görüntülere ulaştı. Yapılan ihbar üzerine olay yerine avukatların gittiği, durumun kolluk kuvvetlerine ve savcıya bildirildiği öğrenildi. Görüntülerde, özellikle yasak ırk köpeklerin çukurlara atıldığı görüldü. 

Gazeteci Umut Taştan'ın da X'de yayınladığı videolarda vatandaşların, poşetlere koyulmuş köpek cesetlerine ulaştıkları görüldü.

İddialar ve görüntüler üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise şöyle denildi: "Altındağ Belediyesine bağlı olan barınakta yaşanan olay, Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında değildir. Barınağın Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olmadığını ve yaşanan bu katliamın takipçisi olacağımızı kamuoyuna önemle duyururuz."