Güncel

Ankara'da Filistin'e destek yürüyüşü

Ankara Filistin Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla toplanan sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını yoğunlaştırmaya başladığı 7 Ekim'in birinci yılında, Kurtuluş Parkı'ndan Anadolu Meydanı'na yürüdü.

Abone Ol

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının yoğunlaşmasına gerekçe olarak gösterdiği, Hamas öncülüğünde 7 Ekim 2023'te yapılan Aksa Tufanı saldırısının birinci yılında ANFİDAP'ın çağrısıyla 300'ye yakın sivil toplum kuruluşunun üyeleri ile çok sayıda kişi Kurtuluş Parkı'nda toplandı.

Yürüyüşe Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili İdris Şahin, AK Parti MKYK Üyesi ve Ankara Milletvekili Lütfiye Selma Çam, AK Parti Ankara Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şehzade Demir, CHP'li Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan ve siyasi partilerin Ankara il başkanları da destek verdi.

"Bu suça ortak olmaktan vazgeçin: Zulmünüz adım adım sonunuzu getirecek"

Ankara Filistin Dayanışma Platformu adına yapılan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Buradan tarihe not düşmek ve insanlığa karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek adına bir çağrıda bulunuyoruz. İlk sözümüz siyonist İsrail, katil Amerika ve iş birlikçilerinedir. Ey İsrail, ABD ve işbirlikçileri, zulmünüz adım adım sonunuzu getirecek. Sonunuz enkazların altından kurtulan bebeklerin elinden olacak. Bundan kaçamayacaksınız. Askerlerinizle, donanmanızla, üslerinizle, diplomatlarınızla, firmalarınızla ait olmadığınız coğrafyamızdan defolup gideceksiniz. Dünya ülkelerinin devlet başkanlarına ve uluslararası örgütlere sesleniyoruz, bir avuç sapkının tüm insanlığı sömürdüğü, dünyayı 3'üncü Dünya Savaşı'na sürüklediği gerçeğini görün ve bu kanlara engel olmazsanız o kanlar bir gün mutlaka sizin kapınıza kadar gelecek. Bu suça ortak olmaktan vazgeçin. Filistin'in yanında olun."