Ekonomi

Ankara'da ekmeğe zam: 'Tüm girdilere zam geldiği için ekmek fiyatını yükseltmek zorunda kaldık'

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, Ankara'da ekmeğe yapılan yüzde 25'lik zamma ilişkin açıklamalarda bulundu. Alnıaçık, "Yılbaşından sonra un, maya ve diğer tüm girdilere zam geldi. Ondan dolayı ekmeğe zam yapmak durumunda kaldık" dedi.

Abone Ol

Haber Merkezi - Ankara'da, bugün itibarıyla geçerli olmak üzere 200 gramlık ekmeğe yüzde 25 zam yapılarak, fiyatı 8 liradan 10 liraya yükseltildi.

ANKA'dan Zeynep Bozuklu'nun haberine göre, konuya ilişkin açıklama yapan Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, "Yılbaşında fırında çalışan işçilere yüzde 58 zam yapıldı. Sendika ile yüzde 58 üzerinden anlaştık fakat yılbaşında bize bu zam verilmedi ve ötelendi. Yılbaşından sonra un, maya ve diğer tüm girdilere zam geldi. Ondan dolayı ekmeğe zam yapmak durumunda kaldık" dedi. 

Yılbaşında, fırında çalışan işçilere yüzde 58 zam yapıldığını hatırlatan Alnıaçık, Ankara'daki fırın işçilerinin Tek Gıda İş Sendikası'na üye olduğunu söyledi. "Haliyle sendika ile yüzde 58 üzerinden anlaştık" diyen Alnıaçık, "Fakat yılbaşında bize bu zam verilmedi ve ötelendi. Yılbaşından sonra un, maya ve diğer tüm girdilere zam geldi. Ondan dolayı ekmeğe zam yapmak durumunda kaldık" ifadelerini kullandı. 

"Fabrikalarımıza işçi bulamaz hale geldik"

Öte yandan, Türkiye'de işsizlik olduğuna işaret eden Alnıaçık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye’de işsizlik var deniyor, ne yazık ki ekmek fabrikalarımızda çalıştıracak vasıflı veya vasıfsız işçi bulmakta zorlanmaktayız. Bulduğumuz elemanları da işçi sendikası belirlemiş olduğu için işçi maaşının en az 1,3 katını istiyor. Onun için belediyelerimize, hükümetimize seslenmek istiyorum. Özürlü, hasta olmayan insanlara yapılan yardımları yeniden gözden geçirmelerini istiyorum. Yoksa fabrikalarımıza işçi bulamaz duruma geldik."