Haber Merkezi - Başbakanlık, Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ya da Türkiye Büyük Millet Meclisinde değil, cami avlularında buluştu dün Ankara’da görev yapan gazeteciler. Bu buluşmaya sebep, Ankara'nın iki genç gazetecisinin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü'nde vefat etmeleriydi.

Ankara gazetecileri, ayrı ayrı cenaze törenleriyle diplomasi ve savunma alanında yazdığı haberlerle Türk ve dünya basınında kendine saygın bir yer edinen Burak Bekdil ile siyasi haberler ve foto muhabirliği alanlarında takdir toplayan haberlere imza atan Bilal Yakınbaş’a veda ettiler.

Burak Bekdil’in cenazesi Hasan Tanık Camisi'nde kılınan cenaze namazı ardından Ayvalık Asri Mezarlığı'nda defnedilmek üzere bir konvoy eşliğinde Ankara’dan uğurlanırken, Ayvalık’taki cenaze töreninin Pazartesi öğleyin gerçekleştirileceği bildirildi. 

Bilal Yakınbaş ise Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda kılınan öğle namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Burak Bekdil kimdir?

1966'da Ankara'da doğan Burak Bekdil, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Ekonomi bölümünde okurken katıldığı Turkish Daily News gazetesinde 29 yıl aralıklarla görev yaptı. CNBC-E Ankara bürosu kuruculuğu yanı sıra Defense News, Wall Street Journal, The Economist, The Guardian gibi uluslararası çok sayıda yayın organlarında özellikle savunma alanındaki haberleriyle ve makaleleri yayınlanan Bekdil birçok düşünce kuruluşuna da fikirleri ve analizleriyle katkı vermekteydi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da Türk bulgurunun tanıtımı yapıldı Rusya’nın başkenti Moskova’da Türk bulgurunun tanıtımı yapıldı

Bilal Yakınbaş kimdir?                                                                                        

Yakınbaş, 1990'lı yıllarda yerel bir gazetede muhabir olarak gazeteciliğe başladı. 1995 yılında Milliyet gazetesinde çalışmaya başlayan Yakınbaş, 2002 yılından itibaren de Anadolu Ajansı'nda parlamento muhabiri olarak görev yaptı. 

Yakınbaş, 20 yılı aşkın meslek hayatında, Türkiye'nin önemli siyasi gelişmelerini yakından takip etti, TBMM başkanları, başbakanlar ve bakanlar başta olmak üzere, siyasetin önemli isimleriyle yaptığı röportajlar ile özellikle parlamento haberleri alanlarında saygın bir isimdi. Yakınbaş Parlamento Muhabirleri ve Foto Muhabirleri dernekleri üyesi idi.

Editör: Orhan Karadağ