Güncel

Ankara Barosu avukatları Yargıtay'a yürüdü

Ankara Barosu avukatları Yargıtay 3. Ceza Dairesi'nin AYM kararını tanımaması ve suç duyurusunda bulunmasına karşı yürüyüş başlattı.

Abone Ol

Haber Merkezi - Ankara Barosu, sabah saatlerinde yaptığı bir paylaşımla tüm avukatlara, "Türkiye Barolar Birliğinin çağrısıyla Türkiye'nin dört bir yanından 'Hukukun Üstünlüğü Yürüyüşü'ne katılmak üzere gelen meslektaşlarımızla buluşmak için 9.30 da Ankara Adliyesi önünden yürümeye başlıyoruz" notuyla bir çağrıda bulunmuştu. Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 85. yıl dönümü için gerçekleştirilen tören sonrasında Ankara Barosu avukatları yürüyüşlerini başlattı. 

Ankara Adliyesi’nden Yargıtay Başkanlığı’na yapılan yürüyüş öncesinde açıklama yapan Ankara Barosu Başkanı Mustafa Köroğlu, "Bu anayasayı öğrenmeleri için önlerine bırakacağız. AYM kararlarının uygulanmadığı bir yerde yargıdan bahsedilemez. Hukukun olmadığı yerde de bir toplum düzeninden bahsedemezsiniz. Yaratılmak istenen hukuksuz düzen ve belki de bir rejim değişikliğidir. Buna ortam hazırlamalarına izin vermiyoruz" dedi. Avukatlar ellerindeki Anayasa kitapçığını Yargıtay'ın önüne bıraktı. 

Köroğlu yaşanan sorunun sadece yargı ve yönetim sorunu olmadığını söyleyerek tüm vatandaşların bu duruma karşı ses çıkarması gerektiğini belirtti. 

Avukatlar, Türkiye Barolar Birliği (TBB) binası önünde TBB yöneticileriyle buluşarak Yargıtay’a yürüyüşlerini sürdürecek.