Politika

Anayasa tartışmasında Hüseyin Çelik, Kurtulmuş'a tepki gösterdi

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın 3. maddesinin değiştirilmesine ilişkin sözlerine AKP'li eski bakan Hüseyin Çelik'ten tepki geldi.

Abone Ol

Yeni anayasa tartışmaları sürerken, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un Anayasa'nın üçüncü maddesinin değiştirilmesi gerektiğini söylemesi yeni bir tartışma başlattı.

Kurtulmuş, tartışmalara konu olan açıklamasında şu ifadelere ver verdi:

"Bu devletin aslı millettir. Devlet milletin işlerini iyi yönetmek için vardır. Mesela çok sıradan gibi gözüken, Anayasada yer alan ‘Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür’ tabiri bu perspektiften bakıldığında değiştirilmelidir. Çünkü devletin ülkesi olmaz, devletin milleti olmaz. Bu metin, ‘milletin gücü üzerine yükselen devlet anlayışı’ ile yeniden ele alınmasının önemli olduğunu düşünüyorum."

Kurtulmuş'un sözlerine AKP'li eski bakan Hüseyin Çelik'ten tepki geldi. Çelik sosyal medya hesabından su açıklamada bulundu:

"TBMM, hiçbir dönem bu kadar etkisiz ve yetkisiz olmamıştı. Has Parti başkanı iken Ak Parti’ye ve Sayın Erdoğan’a demediğini bırakmayan Sayın Kurtulmuş, arkadaşlarını satarak Ak Parti’ye yamanmış ve bugün Meclis Başkanı! Kendisi 3. madde tartışması başlattı. Ayar verildi! Sonra ÇARK!"