Güncel

Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanı ne zaman belli olacak?

Anayasa Mahkemesi'nde başkan değişimi yaşanacak. Görev süresi dolacak olan Başkan Zühtü Arslan'ın ayrılmasının ardından, yeni başkanın seçimi için tarih, 21 Mart olarak belirlendi. Seçimde Zühtü Arslan aday olamayacak, ancak adaylar için oy kullanabilecek.

Abone Ol

Haber Merkezi - Anayasa Mahkemesi'nde başkanlık makamında değişim gerçekleşecek. Başkan Zühtü Arslan'ın Yüksek Mahkemedeki 12 yıllık görev süresinin 20 Nisan'da dolması nedeniyle başkanlık seçimi süreci 20 Şubat'ta başlamıştı.
Belirlenen tarihe göre 21 Mart'ta, Anayasa Mahkemesi'nin yeni başkanını seçmek için bir seçim gerçekleşecek.



Seçimde, görev süresinin dolacak olması nedeniyle Arslan aday olamayacak. Fakat Arslan, adaylar için oy kullanabilecek. Yüksek Mahkemenin diğer üyeleri ise başkan adayı olabilecek. Genel Kurulda yapılacak seçimde 15 üyeden en az 8'inin oyunu alarak salt çoğunluğu sağlayan aday, 4 yıllığına Anayasa Mahkemesi Başkanlığı görevini üstlenecek. Hiçbir üyenin yeterli çoğunluğu sağlayamaması halinde ise seçimlere devam edilecek. Zühtü Arslan, 20 Nisan 2012'de başladığı AYM üyeliği görevini sürdürürken üç kez aday olmuş ve ilk kez 10 Şubat 2015'te Anayasa Mahkemesi Başkanlığına seçilmişti.