Dünya

Amerikalı oyuncu Frances Sternhagen, hayatını kaybetti

93 yaşında hayatını kaybeden ödüllü aktris Frances Sternhagen, New York'ta vefat etti. Sternhagen, "Sex and the City" dizisinde canlandırdığı Bunny MacDougal karakteriyle biliniyordu.

Abone Ol

Haber Merkezi - Altmış yılı aşkın bir süredir Broadway'de ve aynı zamanda filmlerde ve dizilerde de rol alan Frances Sternhagen, 93 yaşında hayatını kaybetti. İki Tony Ödülü, bir Drama Desk Ödülü ve bir Saturn Ödülü'nün de yer aldığı çok sayıda ödül alan ve üç kez Primetime Emmy Ödülü'ne aday gösterilen Sternhagen, "Sex and the City" dizisinde canlandırdığı Bunny MacDougal karakteriyle biliniyordu.

The Hospital (1971), Starting Over (1979), Misery (1990) ve Julie & Julia (2009) gibi filmlerde canlandırdığı rollerle hatırlanan Sternhagen, New York’taki evinde yaşamını yitirdi.Sternhagen'in vefatını, oğlu John Carlin Instagram’da  duyurdu.  Carlin, annesine “Frannie” diye seslenerek; “Anne. Frances Sternhagen. 27 Kasım Pazartesi gecesi, 94. yaş gününe bir buçuk ay kala evinde huzur içinde öldü… Uç, Frannie. Böylesine zengin, tutkulu, alçakgönüllü ve cömertçe yaşanmış bir hayatın perdesi iniyor." dedi.