Amazon, 2025'ten itibaren hibrit çalışma modelini sona erdirecek ve çalışanlarının haftanın 5 günü ofiste bulunmalarını zorunlu kılacak. Şirketin Üst Yöneticisi (CEO) Andy Jassy, bu değişikliği duyurdu ve çalışanlara gönderdiği mesajda, mevcut haftada 3 gün ofisten çalışma uygulamasının kaldırılacağını belirtti.

Sanders, İsrail'e silah satışını durduracak tasarıyı sunacak Sanders, İsrail'e silah satışını durduracak tasarıyı sunacak

Jassy, Amazon'un Kovid-19 öncesi dönemde uyguladığı tam ofis çalışma düzenine geri döneceğini ifade etti. Çalışanların, ekip içi işbirliği ve etkileşimin artması amacıyla ofiste daha fazla vakit geçireceklerini vurgulayan Jassy, bazı istisnaların, hastalıklar ve acil durumlar gibi özel durumları kapsayacağını aktardı.

Yeni düzenlemenin 2 Ocak 2025 tarihinde yürürlüğe gireceğini belirten Jassy, bu tarihten itibaren tüm çalışanların haftanın beş günü ofiste bulunmasının zorunlu hale geleceğini duyurdu. 2023'te haftada 3 gün ofisten çalışma sisteminin benimsenmesi kararı, Amazon çalışanları arasında protestolara yol açmış, birçok çalışan evden çalışmanın devamını talep etmişti.

Kaynak: AA