Güncel

Altun, Erdoğan Biden görüşmesinin detaylarını anlattı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği katliamlara ilişkin ABD Başkanı Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradığını söyleyerek görüşmenin detaylarını paylaştı.

Abone Ol

Haber Merkezi - NTV canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Filistin konusunun Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden arasındaki görüşmeye yansımalarını anlattı. Filistin'i konuşmak üzere Biden'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı aradığını belirten Altun, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden'ın telefon görüşmesine ilişkin Altun, "Sayın Biden aradı Cumhurbaşkanımızı. Saat 19.30 ile 20.30 arasında gerçekleşti görüşme. Yaptığımız açıklamada da temelde görüşmenin içeriğine dair, Sayın Cumhurbaşkanımızın görüşmede dile getirdiği temel yaklaşımlar ifade edilmiş oldu. Bu dönemde en temel mesele, Gazze'de yaşanan vahşet, İsrail'in sürdürdüğü soykırım ve zulüm.

Sayın Cumhurbaşkanımız burada bir kere daha bütün dünya önünde güçlü bir şekilde tekrarladığı tezlerini ve hakikati ortaya koydu. 19 bin insanın öldüğünü, 3'te 2'sinin kadınlar ve çocuklar olduğunu vurgulamış oldu. Cumhurbaşkanımız bu anlamda okulların, hastanelerin, kiliselerin, camilerin bombalandığı ve bu kadar büyük bir katliamın sürdürüldüğü bu ortamda gerçekten bir an önce ateşkesin hayata geçirilmesi çağrısında bulundu."

"Aslında İsrail tarihsel misyonunu yeni yol, yöntem ve araçlarla devam ettiriyor. İşgal, sömürü, İsrail'in temel tarihsel misyonu. Şu anda İsrail, Gazze'de yeni yol ve yöntemlerle bu misyonunu bütün dünya önünde devam ettiriyor" diyen Altun, Gazze'de yaşananların savaştan çok bir soykırım olduğunu vurguladı.

Altun, bölgede barış için bağımsız bir Filistin'in kurulmasının öncelik olduğunu belirterek şunları söyledi: Burada akan kanın durması, kalıcı barışın temin edilmesi için adımlar atıyor. Burada da çok somut şekilde bunun uzantılarından birini gördük. Yine Cumhurbaşkanımız 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen, coğrafi bütünlüğü haiz bir Filistin devletinin kurulmasının önemine vurgu yapmış oldu, yine iki devletli çözüm vurgusunu burada dile getirdi."