Güncel

Altındağ Belediyesi: "Bahsi geçen alan hayvan mezarlığı"

Altındağ Belediyesi, ilçede onlarca parçalanmış köpek cesedi bulunmasıyla alakalı yaptığı açıklamada bahsi geçen alanın geçici bakımevinin hayvan mezarlığı olduğunu, yine "hayvanların parçalanarak öldürüldüğü" şeklindeki haberlerin asılsız olup, olayın bölgede parçalanmış bir şekilde bulunan bir sokak köpeğinin vatandaşların ihbarı üzerine yerinden alınan hayvanların toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde gömülmesinden ibaret olduğu ifade edildi.

Abone Ol

Sokak hayvanlarının 'ötanazi' uygulamasına ilişkin tartışmalara neden olan yasanın geçen hafta yürürlüğe girmesinin ardından bazı bölgelerde köpeklerin uyutulmaya başlandığına dair iddialar gündeme geliyor. 

Bir toplu ölüm vakası da Ankara'nın Altındağ ilçesinde yaşandı. Altındağ ilçesinde çevresi çitlerle kapalı bir alanda onlarca parçalanmış köpek cesedi bulundu.

ANKA'da yer alan habere göre, yaşam hakkı savunucuları bazı köpeklerin gömülmüş olduğu, çok sayıda köpeğin poşetler içerinde çukurlara atıldığı iddialarına ilişkin görüntülere ulaştı. Yapılan ihbar üzerine olay yerine avukatların gittiği, durumun kolluk kuvvetlerine ve savcıya bildirildiği öğrenildi. Görüntülerde, özellikle yasak ırk köpeklerin çukurlara atıldığı görüldü. 

Olayın ardından konuya ilişkin Altındağ Belediyesi'nden açıklama geldi.

Belediye, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bahsi geçen alanın geçici bakımevinin hayvan mezarlığı olduğunu, yine "hayvanların parçalanarak öldürüldüğü" şeklindeki haberlerin asılsız olup, olayın bölgede parçalanmış bir şekilde bulunan bir sokak köpeğinin vatandaşların ihbarı üzerine yerinden alınan hayvanların toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde gömülmesinden ibaret olduğu ifade edildi. 

Belediyenin açıklaması şöyle;

"Haberde bahsi geçen alan, Altındağ Belediyesi'ne ait 5.000 m² büyüklüğündeki, 150 kapasiteli geçici bakım evimizin yakınında bulunan hayvan mezarlığıdır.
Bu mezarlık, gün içerisinde Altindağ sinırlarındaki mahallelerimizde doğal ölümü gerçekleşen ve/veya trafik kazalarına ya da enfeksiyona bağlı sebeplerle ölen sokak hayvanlarınıngömüldüğü bir alandır.

Altındağ Belediyesi, diğer belediyelerde de olduğu gibi vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine haftalik ortalama 20-25 yaşamını yitiren hayvanları toplamaktadır ve sağlık/hijyen kurallarıina uygun bir şekilde bu alana gömmektedir. Burasi yine sinırlarimız içerisinde yer alan çevre köylerimizde benzer sebeplerle ölen koyun, eşek, at gibi küçük ve büyükbaş hayvan ölülerinin de gömüldüğü bir alandır.

Yine kamuoyuna "hayvanların parçalanarak öldürüldüğü" şeklinde yansıyan haber, bölgemizde parçalanmış bir şekilde bulunan bir sokak köpeğinin vatandaşlarımızın ihbarı üzerine ekiplerimizce yerinden alınıp toplum sağlığına zarar vermeyecek şekilde gömülmesinden ibarettir. Söz konusu köpeğin sokaktan alınırken çekilmiş fotoğrafları savcılığa sunulmuştur.

Bununla birlikte söz konusu alan, Belediyemize ait kurban kesim alanınin da yakıNinda olup: yakın zamanda idrak ettiğimiz kurban bayraminda kurban ibadetini yerine getiren vatandaşlarımızın kurban kesiminin ardından alanda biraktığı hayvan atıiklarinın da gömüldüğü bölgedir.

Bu açıklamaların işığında kamuoyunda "katliam" şeklinde lanse edilen haberler tamamen asılsızdır. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara'da Belediyemizle yakın çalışan hayvan hakları dernekleri ve STK'ların da yakından bildiği üzere, hayvan severliğiyle tanınarn bir belediye başkanıdır.

Başkanımız Veysel Tiryaki'nin seçim beyannamesinde de yer alan, Ankara'nın en büyük ve en modern Hayvan Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi yapımı için Başkanımız göreve geldiği gün talimatını vermiş ve barınağımızın projesi tamamlanmıştır. 1000 hayvan kapasiteli "Hayvan Yaşam ve Rehabilitasyon Merkezi" içinde açık ve kapalı padoklar, lohusa barınakları, köpek gezinme ve egzersiz alanları, hayvan hastanesi ve hayvan oteli yer almaktadır. Bu alan köpek eğitim kampüsü olarak da hizmet verecektir. Çok yakında yapımina başlayacağımız Ankara'nın en büyük ve en modern hayvan rehabilitasyon tesisinin projesini hayata geçirme arzusunda olan bir belediyenin katliam yapması düşünülemez.

Hayvan hakları konusuna bu zihniyetle yaklaşan bir Belediye Başkanı'nin "katliam yaptiğınin iddia edilmesi haksız bir suçlamadır. Hayvan hakları savunucularının hassasiyetine anlayışla yaklaşmakla birlikte, maruz kaldığımız ithamlarıin haksızlığını belirtiyor, konuyu kamuoyunun vicdanına bırakıyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."