Güncel

Almanya'da Türk taraftarlara müdahale

Almanya'nın başkenti Berlin'de Hollanda-Türkiye maçı öncesi yürüyüş korteji oluşturan Türk taraftarları Alman polisi tarafından durduruldu.

Abone Ol

Almanya'nın başkenti Berlin'de 2024 Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde Hollanda-Türkiye karşılaşmasından önce Türk taraftarları polis durdurdu.

Sözcü'de yer alan habere göre, Yerel saat ile 16.00’da şehrin merkezi Kudamm’da buluşup yürüyüş korteji oluşturan taraftarlar müthiş bir coşku yaşadı. Maçın oynanacağı stadyuma doğru toplu şekilde Bozkurt selamı vererek yürüyüşe geçen taraftarlara polis müdahale etti.

Bölgede yoğun güvenlik önlemi alan polis ekipleri, bazı Türk taraftarları gözaltına aldı.

Berlin polisinden açıklama

Berlin Polis Departmanı'ndan yapılan açıklamada; "Türk taraftar yürüyüşü, devam eden siyasi mesajlar nedeniyle durduruldu. Taraftar otobüsü dışarı çıkarıldı ve taraftar yürüyüşü sonlandırıldı. Türk taraftarların maç için biletleri varsa anonslar ile birlikte bireysel olarak stadyuma gitmeleri istendi" ifadeleri kullanıldı.

Açıklama üzerine stadyuma yürüyen Türk taraftarların bireysel olarak ilerlemesi ve sadece maç bileti olanların yürüyüş yapmasına izin verildiği aktarıldı.