Dünya

Almanya, Ukrayna'nın yanında durmaya devam edeceğini duyurdu

Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya ölçülemez acılar çektirdiğini vurgulayarak, Ukrayna'nın yanında olmayı sürdüreceklerini belirtti.

Abone Ol

Haber Merkezi - Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock, Brezilya'da düzenlenecek G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesi Ukrayna'ya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Açıklamasında, halkı yeniden özgürlük içinde yaşayana kadar Ukrayna'nın yanında duracaklarını vurgulayan Baerbock, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'ya ölçülemez acılar çektirmeye devam ettiğini kaydetti. 

Bakan Baerbock, "Kelimenin tam anlamıyla oradaki insanların kafasına silah dayıyor" diyerek, sözlerini şöyle sürdürdü: 

"Putin, 2 yıl sonra dünyanın Ukrayna'daki savaştan ve bunun dramatik küresel sonuçlarından kimin sorumlu olduğunu unutacağını düşünüyorsa yanılıyor. BM'nin temel ilkelerinden asla vazgeçmeyeceğiz ve gerektiği sürece ve halkı yeniden barış ve özgürlük içinde yaşayana kadar Ukrayna'nın yanında duracağız." 

Öte yandan, Baerbock, Rus hükümeti gibi sadece en güçlü olanın haklarıyla ilgilenen dünya aktörlerinin acımasızlığına, uluslararası hukuka bağlılıklarıyla karşı durduklarına da dikkat çekti.