Spor

Almanya, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi’ni bakanlığa çağırdı

Türkiye, Almanya'nın Ankara Büyükelçisini bakanlığa çağırdıktan sonra Almanya da Berlin Büyükelçisini bakanlığa çağırdı.

Abone Ol

Türkiye, Almanya Ankara Büyükelçisini bakanlığa çağırdıktan sonra Almanya da Berlin Büyükelçisini bakanlığa çağırdı. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, milli futbolcu Merih Demiral’ın maç kutlamalarında “bozkurt” işareti yapmasının ardından,“Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok” demişti.

Milli futbolcu Demiral’ın Avrupa Futbol Şampiyonası’nda ''bozkurt işareti'' yapması üzerine başlayan gerilim devam ediyor. 

UEFA’nın hakkında soruşturma başlattığı Demiral’ın ''bozkurt'' sembolüne ilişkin Almanya İçişleri Bakanı Faeser, şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Türk aşırı sağcıların işaretlerinin bizim stadyumlarımızda yeri yok. Avrupa Futbol Şampiyonasını ırkçılık için bir platform olarak kullanmak kabul edilemez. UEFA'nın olayı araştırmasını ve yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz'.' 

Bununla birlikte, Faeser, Almanya istihbaratının Almanya’daki Ülkücü Hareket ile ilgili analizini de paylaşarak, ''Güvenlik birimlerimiz Almanya'daki Türk aşırı sağcıları yakından takip ediyor. 'Bozkurtlar' Anayasayı Koruma Teşkilatı tarafından izleniyor'' diye belirtmişti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Bakan Faeser’ın sözlerinden sonra harekete geçti ve Almanya’nın Ankara Büyükelçisi’ni bakanlığa çağırdı. Bakanlık açıklamasında ise şunlar kaydedildi: 

''(Bozkurt) işareti Almanya’da yasaklı bir simge değilken, Sayın Demiral’a Alman makamları tarafından gösterilen tepkilerin bizatihi kendisinin yabancı düşmanlığı içerdiği değerlendirilmektedir.''