İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Malatya Kale’de meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depreme ilişkin bilgi  verdi. Depremde can kaybının bulunmadığını belirten Bakan Yerlikaya, 187 kişinin depremden etkilendiğini belirtti.

CHP'li Pala'dan Soma maden işçilerinin taleplerinin karşılanması çağrısı CHP'li Pala'dan Soma maden işçilerinin taleplerinin karşılanması çağrısı

Bakan Yerlikaya'nın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

"Depremin ardından 1112 ihbar geldi. Bunların 963 tanesi bilgi 149'u da yardım amaçlı. Malatya'da 33, Elazığ'da 31 toplam 187 vatandaşımız depremden etkilendi. 43 vatandaşımız gözlem altında

Malatya’da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Malatya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Elazığ, Batman ve Tunceli illerimizde AFAD ve ilgili kurumlarımız saha tarama çalışmalarını sürdürmektedir. 112 Acil Çağrı Merkezi'mize 374 ihbar gelmiştir. Bu ihbarların 341’i bilgi ; 33’ü de yardım amaçlı çağrıdır. Malatya'da 1, Şanlıurfa'da 1, Elazığ'da 1 olmak üzere toplam 3 binada kısmi çökme meydana gelmiştir.

Herhangi bir can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun."

Editör: Erva Gün