Güncel

Akşener'den sürpriz 6'lı masa açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener dün bulunduğu Trabzon'da altılı masa sürecini ve masada ayrılması sonrası yaşananları anlattı.

Abone Ol

Haber Merkezi - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, dün partisinin Trabzon İl Başkanlığı'nı ziyaret ettikten sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunmuştu. Ziyaret sırasında bir partilinin 6'lı masa hakkında "Keşke dönmeseydin" demesi üzerine Akşener, "Şimdiki aklım olsa 6’lı masaya dönmezdim" dedi. 

Dün partisinin belediye başkanI adayını tanıtmak için Trabzon'da bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir parti yetkisi ile yaptığı konuşma dikkat çekti. Sohbette Akşener altılı masa sürecini anlatarak "özeleştiri"de bulundu. 

Şimdiki aklım olsa 6’lı masaya dönmezdim. benim asıl özeleştirim o. Şimdiki aklım olsa katiyen yapmazdım. O yüzden özü başımıza gidiyoruz. O seçimin kazanılmasını çok arzu ettim. Kişisel olarak hiçbir şey talep etmedim. Ben niye cumhurbaşkanı adayı olmayayım? Arıza olmasın diye her şeyden vazgeçtim. Siz 2 kişi istediniz. Bana siz söylediniz. O da kabul görmedi. Özür dilerim.

Araştırma yapalım dedim

Alengirli bir iş olmadı. 6 kişi adayın hangi yöntemle seçileceğini konuşmak için oturduk. Bir baktım aday ismi konuşuluyor. Ben de itiraz ettim. 5 arkadaşımız Kemal Bey’i istedi ben de Mansur Bey ve Ekrem Bey dedim. Kemal Bey’in de başka isimlerin de listede adı olsun. Araştırma yapalım, sonuç neyse ona uyalım. Hepimiz bir şirket versin. En fazla 1 haftada sonuçlar ortaya çıkar kimse de itiraz etmez dedim ama olmadı.