Haber Merkezi - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 31 Mart 2024 yerel seçimleri için Edirne’den başlattığı il gezilerine devam ediyor. Akşener, bu kapsamda bugün Düzce’ye gitti. İYİ Parti Düzce İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Akşener, daha sonra bir salonda partililerle buluştu.

Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi kabul edildiği için bir zorunluluk olarak ittifak sistemini dayattı. Biz Sayın Kılıçdaroğlu ve CHP’nin kurumsal yapısından seçime sokulmayacağımız için yardım istediğimizde bu yardımın sonucu olarak da 2018’de biz yüzde 10 civarında oy aldık. Ama bize yetmedi. Çünkü biz bu ülkeyi daha iyi yöneteceğimize inandığımız kadrolarımızla birlikte iktidar olmak için kurulmuştuk. 2019’a giderken birinci turda sayın İnce’nin kazanacağına inandı seçmenler, sonuç itibariyle muhalif seçmen o kadar yıkıldı ki...

Erdoğan'dan 'Gaziler Günü' mesajı Erdoğan'dan 'Gaziler Günü' mesajı

"İstanbul'u alan Türkiye'yi alamıyormuş"
Milletin ayağa kalkmasını, moral bulmasını isteyen ve bazı şeylerin çözülebileceğine olan inancı tahkim etmek isteyen siyasi bir yapı olduğumuz için bu sefer partimiz kendi içinde bir proje daha üretti. O da yerel seçimlere iki parti olarak gittik. Sonucunda 19 ilçe belediyesi aldık. Eğer Türkiye’yi öncelememiş olsam 30 yıldır aktif politikada olan bir vatandaş olarak herhalde birkaç tane ili de ‘koparırdım.’


2023 seçimlerinde neyi öğrendik İstanbul’u alan Türkiye’yi alamıyormuş. Milletin talebini yerine getirmek şartmış. Mesela bana basın mensupları soruyor, ‘Bu iki arkadaşımızı sen Cumhurbaşkanlığı’na layık gördün ama şimdi karşısına aday çıkaracaksın, bu etik mi?’ Yahu ben niye layık göreyim, ben kendimi layık görüyorum. Ama bu arkadaşlarımızı milletimiz layık gördü. Ne oldu? Ben milletin sesini ilettim. Benim teklifim değil kimse yanlış anlaşılmasın, birinin arkasından durup hurra....Öyle bir durum yok. Millet bu arkadaşlarımızı talep etti, bu arkadaşlarımız ne yaptı? Bana hayır demediler, milletin teklifine hayır dediler.

Sonuç itibarıyla bu ikili Cumhurbaşkanlığı adaylığı esnasında sonuçta ikiye bölünme hali bu seçimde de ortaya çıktı. Kimseye kazandırmak ya da kimseye kaybettirmek gibi bir niyetimiz yok. Biz kendimiz kazanmak için yola çıktık. Bütün il ve ilçelerde adaylarımızı çıkararak biz kaç kiloyuz, boyumuz kaç...Biz bu ülkeyi yönetmek istiyoruz.

Editör: Ahmet Çağatay Bayraktar