Aksaray'da hafta sonu başlayan 6. Kitap Günleri için resmi açılış töreni düzenlendi. Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Fatih Mahallesi'ndeki Kapalı Pazar Fuar Alanı’nda gerçekleşen törende yaptığı konuşmada, etkinliğin asıl amacının vatandaşları daha fazla kitap ve yazarla buluşturmak olduğunu ifade etti.

12. Boğaziçi Film Festivali'nin Bosphorus Talks programı belli oldu 12. Boğaziçi Film Festivali'nin Bosphorus Talks programı belli oldu

Vali Kumbuzoğlu, özellikle gençlere ve çocuklara kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasının önemine dikkat çekerek, "Evimizde birçok etkinlik yapıp misafirler ağırlıyoruz. Şimdi size soruyorum, çocuklarımızla baş başa hiç kitap okuyor muyuz? Günde yarım saat, bir saat, haftada bir an bile olsa çocuklarımızla kitap okuyor muyuz? Bu çok önemli bir konu. Her gün bu alışkanlığı kazanmamız gerekiyor. Kitabı otobüste, durakta, dolmuşta, her yerde okuyacağız." şeklinde konuştu.

Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer ise, Kitap Günleri’nin 12 Ekim’de başladığını, resmi açılışın bugün yapıldığını belirterek, "Öğrencilerimiz ve tüm yaş gruplarımızla Aksaray'da dolu dolu 9 gün geçireceğiz. 200'e yakın standımızın yanında 40'a yakın etkinlik, 30 yazarımız ve 8 çocuk tiyatromuz olacak." dedi.

Törenin ardından protokol üyeleri stantları ziyaret ederek, kitapları inceledi.

Editör: Nida Çitler